Hlavní obsah

Lyon se Stuttgartem hrají o naději

Pravděpodobně osudovým se stane jednomu ze soupeřů utkání na Gottlieb-Daimler stadionu, domácím stánku Stuttgartu. Úřadující mistr bundesligy se o své první letošní body v milionářské soutěži popere s Lyonem, který své oba předchozí zápasy rovněž prohrál.

Článek

Stuttgart se sice stal loni králem bundesligy, čímž si zajistil i postup do Ligy mistrů, ale letos tyto výsledky rozhodně nepotvrzuje. Aktuálně je totiž až čtrnáctým celkem elitní německé soutěže a v Lize mistrů stále nevybojoval ani bod. Druhá část předchozí věty však už po dnešku nemusí platit, jelikož svěřenci Armina Veha přivítají na svém stadionu francouzský Lyon.

„Musíme zvednout hlavu a bojovat,“ konstatoval kouč Veh. „Když vyhrajeme, jsme zpátky v závodě. Všechno je ještě možné,“ přidal se kapitán Stuttgartu Fernando Meira. Němci to ale dnes nebudou mít vůbec jednoduché i z toho pohledu, že nenastoupí zdaleka v ideální sestavě. Problémy s kolenem mají Arthur Boka, Ludovic Magnin, Ciprian Marica a Antonio da Silva, kromě nich mají zdravotní problémy také Matthieu Delpierre a Thomas Hitzlsperger.

Na druhé straně barikády bude dnes ve Stuttgartu stát celek Lyonu, který loni získal pátý titul ve francouzské lize v řadě, čímž jasně potvrdil svou nadvládu. Do letošního ročníku však nevstoupil zrovna povedeně, ale narozdíl od svého dnešního soupeře se dokázal zvednout a aktuálně už opět vévodí Ligue 1.

V Lize mistrů je na tom však stále stejně jako Stuttgart, jelikož prohrál v Barceloně a následně překvapivě i doma s Glasgow Rangers. Dnes má tak v této soutěži, co napravovat. Navíc se hraje o důležité body, bez nichž by byl pravděpodobně osud Lyonu v letošním ročníku Ligy mistrů zpečetěn. „Víme, že pokud se chceme kvalifikovat dál, musíme začít dvěma vítězstvími proti Stuttgartu. Na začátku jsme věděli, že to bude složité, ale teď je naše situace ještě těžší,“ konstatoval obránce Lyonu Sébastien Squillaci. Francouzský celek přicestoval do Německa bez brankářské jedničky Coupeta a také obránce Crise.

Myslím, že se můžeme těšit na zajímavé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného favorita, když na domácí vypsali kurs 2.75. Remízu ocenili hodnotou 3.40. Myslíte si, že Lyon potvrdí dnes svůj vzestup vítězstvím? Jestliže ano, poté využijte kursu 2.25.

Reklama