Hlavní obsah

Prodlouží si Bayern svou sérii neporazitelnosti?

Jeden z největších favoritů letošního poháru UEFA - Bayern Mnichov se v úvodním utkání skupiny F představí na půdě Srbského mistra - Červené Hvězdy Bělehrad, kterou bude hnát kupředu pravděpodobně vyprodaný 54tisícový stánek Marakana.

Článek

Hosté se momentálně nachází ve skvělé herní pohodě, když s přehledem vedou Bundesligu, ve které letos ještě neprohráli a na svém kontě mají 5 vítězství v řadě. Poslední duel v domácí soutěži se pro Bayern sice nevyvíjel příliš optimisticky, když od 11. minuty prohrával v Bochumi 0:1, ale brankami Ribéryho a Schweinsteigera otočil na konečných 2:1.

V úvodním kole poháru UEFA Němci vyřadili portugalské Belenenses. Doma zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem, ale venku si postup nenechali uniknout a vyhráli 2:0.

„Duel proti Bělehradu bude nejspíš nejtěžší ze všech utkání ve skupině,“ varuje prezident bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Na soupisce hostí dnes bude chybět Francouz Franc Ribéry, který ani neodcestoval s týmem a v Mnichově bude léčit poraněné kolenní šlachy. Na jeho místo se tedy postaví Bastian Schweinsteiger. Dále si nezahraje ani urostlý holandský obránce Daniel van Buyten, který laboruje s pohmožděným kolenem. Do obranné čtveřice vedle Lucia, Christiana Lella a Marcella Jansena se však po zranění vrací Philipp Lahm. Po boku Miroslava Kloseho se představí Lukas Podolski, který nahradí zastoupí kanonýra Luca Toniho.

Domácí si v prvním kole poradili s polským celkem Dyskobolia Grodzisk, nad kterým v obou střetnutích zvítězili 1:0. V domácí soutěži Srbové sice ještě neprohráli, ale z osmi utkání nasbírali hned čtyři remízy, díky čemuž jsou až třetí. Narozdíl od celku hostí však může Bělehrad počítat se všemi hráči a poslat do pole to nejsilnější, co má.

„Čeká nás jeden z nejtěžších a nejdůležitějších zápasů v této sezoně. Hlavně nesmíme jít na hřiště s tím, že prohrajeme,“ říká kolumbijský záložník Mauricio Molina, který je jednou z klíčových osobností domácího celku.

„Pro mě je Bayern aktuálně nejlepší klub v Evropě a dnešní střetnutí bude pro nás velký test našich dovedností,“ dodává záložník Ognjen Koroman.

Domácí hráči CZ Bělehrad jsou podle sázkové kanceláře bwin jasnými outsidery, když na jejich výhru vypsali bookamekeři vysoký kurs 5.50. Zvítězit by podle nich měl hostující Bayernu Mnichov, na který si můžete vsadit s kursem 1.55. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.65.

Reklama