Hlavní obsah

Rozjetý Hamburk se představí v Duisburgu

Dva týmy s opačnými starostmi se dnes utkají v Duisburgu. Domácí tým je v tabulce bundesligy na předposledním místě a chce proto uspět přinejmenším stejně jako Hamburk, který hodlá snížit náskok prvního Bayernu Mnichov.

Článek

Po čtyřech kolech se přitom zdálo, že se trenérovi Duisburgu Rudimu Bommerovi vyhnou starosti, které nováčkové v nejvyšších soutěžích obvykle mají. Hned v prvním kole jeho tým dokázal uspět na stadionu Dortmundu a prohry s Wolfsburgem a ve Stuttgartu dokázali jeho hráči napravit jasným domácím vítězstvím nad Bielefeldem 3:0. To ovšem bylo od Duisburgu na dlouhou dobu vše. Proti berlínské Hertě, Rostocku, Schalke, Hannoveru ani Brémám nenašli Bommerovi svěřenci recept a dostali se tak do vážné krize. Pomohl jim až los, který jim před týdnem poslal do cesty zatím nejhorší tým bundesligy, Chotěbuz. Na jejím hřišti zvítězil Duisburg 2:1 a po téměř sedmi týdnech znovu poznal chuť vítězství. A podle Rudiho Bommera je tu ještě jeden důvod, proč by se jeho mužstvu znovu mohlo začít dařit. "Na tréninku jsem tento týden měl 21 hráčů," komentoval vyprazdňující se marodku. "Už dlouho se nestalo, že bych měl tolik volných hráčů," dodal kouč, kterému ovšem bude kvůli trestu chybět Ivica Grlič, autor vítězné branky do sítě Chotěbuzi.

Huub Stevens, Bommerův protějšek na lavičce Hamburku, má letos o mnoho příjemnější starosti. Jeho tým naposledy prohrál v polovině září ve Frankfurtu a od té doby ztratil v pěti zápasech jediné dva body v domácí remíze s Wolfsburgem. Díky této vynikající sérii - v posledním utkání Hamburk deklasoval utrápený Stuttgart 4:1 - se tým z přístavního města vyhoupl po deseti kolech v tabulce až na třetí místo, šest bodů za mnichovský Bayern. A to není všechno: v září a říjnu si Hamburk ve dvojzápase bez větších problémů poradil v Poháru UEFA s Litexem Loveč a vybojoval si tak účast v základní skupině. V ní nyní odehrál první zápas - a úspěšně. Nový norský mistr Brann Bergen nedokázal Němcům vstřelit jediný gól a když Kompany po hodině hry skóroval, bylo rozhodnuto o veledůležitých třech bodech pro Hamburk. Starost tak trenéru Stevensovi dělá jen náročný program. Jen půl hodiny po výhře v Bergenu proto nařídil lehké cvičení. "Máme před sebou těžký úkol. Potřebuji, aby byli na Duisburg čerstvý," zdůvodnil to Stevens, který bude postrádat Castelena, Sorina a de Jonga.

Přestože jeho tým nehraje na svém stadionu, je podle bookmakerů favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.85. Myslíte si, že tři dny na regeneraci hráčům Hamburku stačit nebudou a Duisburg toho dokáže využít? Vsaďte si na neprohru domácích v kursu 1.79. A nebo si počkejte až do výkopu a potom začněte sázet live!

Reklama