Hlavní obsah

Arsenal čeká další těžký soupeř

Souboj prvního celku s druhým dnes uvidí fanoušci na londýnském Emirates stadium. Obě mužstva hrají ve velké pohodě, a proto se očekává více než zajímavá podívaná. Druzí United získali stejně bodů jako Gunners, ale odehráli o zápas více.

Článek

Domácí už 17 utkání neprohráli a ve všech soutěžích si počínají skvěle. Do minulého kola drželi kanonýři i sedmizápasovou šňůru vítězství v Premier League, ale v duelu s Liverpoolem o ni přišli. Svěřenci kouče Wengera mohli přijít i o neporazitelnost, když na Anfield Road již od úvodu prohrávali, ale deset minut před koncem srovnal na konečných 1:1 Cesc Fabregas.

„Byl to pro nás velký test, ale prokázali jsme kvalitu. Začali jsme trochu nervózně a byli za to potrestáni. Poté jsme ale začali hrát naši hru a mohli jsme i zvítězit,“ dodal po utkání trenér Wenger.

Narozdíl od svých dnešních protivníků měl Arsenal v týdnu na programu střetnutí v Carling Cupu, kde v ne úplně ideální sestavě jasně zdolal Sheffield United 3:0. Dvěma brankami se blýskl Chorvatský Brazilec Eduardo, který dnes nejspíš usedne pouze na lavičku náhradníků.

Domácí budou sázet na jediného forvarda - Emmanuela Adebayora, kterého ze záložní řady bude doplňovat Bělorus Hleb. Na listině zraněných zůstává pouze Robin van Persie (koleno) a Philippe Senderos (záda). Kouč Wenger se bude muset rozhodnout, zda ukončí spolupráci záložníků Flaminiho a Fabregase, neboť na lavičce stále vysedává loňský kapitán Gilberto.

„V můj tým mám silnou důvěru a jsem přesvědčen, že United můžeme dostat pod tlak a porazit je. Utkání máme ve svých rukou,“ říká kouč Wenger.

Minulou sezonu Arsenal vyhrál oba vzájemné duely. Dnes by hosté rádi získali skalp svého rivala a formu na to určitě mají. Ve všech soutěžích drží osmizápasovou neporazitelnost a v posledních čtyřech utkáních nasázeli Rudí ďáblové do sítí soupeřů celkem 16 branek. Naposled zdolali United 4:1 Middlesbrough.

Manchester se bude muset obejít bez své ikony Paula Scholese, kterého ze hry vyřadilo zranění kolene. Hosté však mohou počítat se službami Owena Hargreavese, který se proti Middlesbrough vrátil do sestavy po dvou měsících. Znovu fit je i Luis Saha, jenž doléčil zranění kolene a připraven je rovněž Michael Carrick, který měl vykloubené rameno.

„Je předčasné mluvit o tom, že tento duel může rozhodnout v boji o titul. V Premier League můžete totiž ztratit body s kýmkoliv,“ říká trenér Ferguson.

S kursem na vítězství 2.40 jsou domácí mírnými favority. Na výhru Manchesteru vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama