Hlavní obsah

Vyšlápne si Gonzalez i na Roddicka?

Fernando Gonzalez dokázal senzačně v úvodním zápase porazit Rogera Federera a už kvůli tomu by si jistě nechtěl postup mezi nejlepší čtyřku ujít. Dnes ho čeká Andy Roddick, který na úvod zdolal Nikolaje Davyděnka.

Článek

Oba hráče tak dnes čeká důležitý zápas, který hodně napoví o vývoji červené skupiny. S pozitivní bilancí vzájemných zápasů vstoupí do tohoto duelu Roddick, jenž Chilana dokázal porazit už šestkrát, z toho třikrát loni. Poslední zápas však zvládl před rokem ve Vídni lépe Gonzalez a to díky úspěšně zvládnutému tiebreaku třetího setu.

Dnes se bezesporu očekává opět vyrovnaný duel i proto, že Gonzalez nabral v posledních týdnech fantastickou formu. Na Turnaj mistrů se kvalifikoval jako sedmý v pořadí, a svou účast zpečetil až na posledním podniku Série Masters v Paříži. Během roku totiž zdaleka neoslňoval, i když do sezony vstoupil na jedničku - na Australian Open podlehl až ve finále světové jedničce Federerovi.

Probudit se dokázal až nedávno v Pekingu, kde si připsal svůj první a prozatím poslední letošní titul. Na čínských kurtech se mu tak rozhodně daří, což potvrdil už i v Šanghaji. Hned na úvod si totiž vyšlápl na Federera, s kterým prohrál sice první set, ale zbylé dva dokázal dotáhnout do vítězného konce a připsal si tak do tabulky červené skupiny velmi cenné vítězství. „Když to trefuje do rohů, moc toho nenaděláte. Bylo to až směšné,“ smekl před Gonzalez švýcarský fenomén, který prohrál vůbec první zápas ve skupině Turnaje mistrů v kariéře.

Federer tak dnes musí porazit Davyděnka, Gonzalez změří síly s Američanem Roddickem. Posledně jměnovaný se do Šanghaje probojoval jako pátý v pořadí a svou vstupenku už měl delší dobu jistou. Na to reagoval dosti dlouhou pauzou - od US Open sehrál pouze tři zápasy. Turnaj mistrů ale odstartoval velmi dobře, když si ve třech setech poradil se čtvrtým hráčem světa Davyděnkem.

Pro rodáka z Nebrasky je závěrečný podnik v Šanghaji velkou výzvou a to především proto, že se na něm prozatím nikdy příliš nezaskvěl. Letos však podával solidní výkony, o čemž svědčí i tituly z Washingtonu a londýnského Queen's Clubu, a bezesporu tak není momentálně v Číně bez šancí.

Podle bookmakerů společnosti bwin je právě Roddick favoritem zápasu s kursem 1.59 na jeho vítězství. Věříte-li však v pokračování Gonzalezova vítězného tažení, pak si vsaďte s kursem 2.07.

Reklama