Hlavní obsah

Kanárky čeká těžká bitva v Peru

Tvrdý oříšek dnes čeká fotbalové kouzelníky z Brazílie. Ti se dnes představí ve svém třetím vystoupení v rámci jihoamerické kvalifikace na MS 2010. A jejich soupeřem bude nevyzpytatelné Peru, které je v tomto utkání domácím týmem. Na stadionu Universitario začíná tento zápas v 22:10 našeho času.

Článek

Fotbalový reprezentační tým Peru poznal atmosféru mistrovství světa naposledy v roce 1982, když světový šampionát pořádalo Španělsko. Od té doby končily naděje těchto Jihoameričanů vždy v kvalifikaci. A ani tu letošní nerozjeli svěřenci trenéra José del Solara nijak přesvědčivě. V prvním kole sice na domácím hřišti uhráli cennou remízu 0:0 s ambiciózní Paraguají, ale následně nestačili na průměrné Chile, kde prohráli 2:0.

Tým Peru disponuje několika borci ostřílenými evropskými soutěžemi (Nolberto Solano, Claudio Pizzaro, Jefferson Farfán či Paulo Guerrero), nicméně většina hráčů Solarova výběru působí v domácí soutěži. A tam se musí zákonitě projevit rozdíl v kvalitě, neboť brazilští hráči jsou naproti tomu oporami těch nejlepších týmů na světě. Nicméně hráči Peru si na svého dnešního soupeře věří. „V dnešním zápase si musíme jít pro vítězství. Jsme v situaci, kdy nám ani případná remíza nestačí. Musíme myslet na výhru, to je náš cíl,“ konstatoval sebevědomě Claudio Pizzaro.

Brazilci jsou v průběžné tabulce jihoamerické kvalifikace na čtvrtém místě se ziskem čtyř bodů za bezbrankovou remízu v úvodním střetnutí v Kolumbii a následné drtivé vítězství 5:0 doma s Ekvádorem. Pětinásobní mistři světa jsou v tomto utkání papírovým favoritem, ale i například hvězda největšího kalibru Kaká připustil, že je v Peru nečeká lehký úkol. „Každý zápas Brazílie na soupeřově hřišti lze obrazně řečeno přirovnat k válce, každý se chce vytáhnout na Brazílii, každý ji chce „sejmout“,“ řekl současný mozek AC Milán.

Kanárci jsou však jediným týmem historie, který na mistrovství světa nikdy nechyběl. A tuto ojedinělou bilanci si budou chtít svěřenci trenéra Dungy zachovat i v následujícím dvouletém kvalifikačním cyklu. V dnešním zápase možná nenastoupí největší hvězda Dungova výběru Ronaldinho, který laboruje se zraněním kotníku. Jeho šance na případný start označil týmový lékař jako sedmdesátiprocentní. Brazilci by si dnes měli připsat tři body, neboť v následujících třech zápasech je čeká postupně Uruguay, Paraguay a Argentina. Tedy týmy, které budou pro Kanárky největšími soupeři.

Outsiderem jsou dnes bezesporu domácí, na jejichž vítězství byl sázkovou kanceláři bwin vypsán kurs 6.25. Favoritem je samozřejmě Brazílie, na kterou si můžete vsadit za kurs 1.50. Na remízu v tomto utkání najdete u bwin kurs 3.60.

Reklama