Hlavní obsah

Oakland uvidí souboj nejútočnějších týmů

Jako noc a den vypadá letošní působení basketbalistů Golden State. Warriors začali sezonu nečekaně špatně, když prohráli všech šest prvních zápasů. Od té doby však porážejí jednoho soupeře za druhým. Bude jejich forma stačit i na silný Phoenix?

Článek

Při pohledu na dosavadní soupeře Golden State je zřejmé, že svůj podíl na špatném vstupu do sezony má těžký los. Utah, Cleveland, Dallas, Detroit, to jsou všechno týmy s kladnou bilancí a jen prohra s Clippers se v tomto vymyká. Svůj podíl ale na tom měl i sedmizápasový trest pro kapitána Stephona Jacksona, bez něhož musel trenér Nelson - a nijak zvlášť úspěšně - měnit sestavu. Šestizápasovou šňůru porážek ukončili Bojovníci doma proti Clippers, které předminulý týden porazili 112-105, a poté se vydali na dlouhou sérii zápasů hraných venku. A Warriors, kteří loni patřili mezi nejlepší domácí týmy a mezi nejhorší na hřištích soupeřů - se paradoxně právě na cestách začalo dařit. Jako první odneslo jejich stoupající formu Toronto. O dva dny porazili Nelsonovi svěřenci newyorské Knicks a po předvídatelné porážce na palubovce Bostonu uspěli ještě ve Washingtonu a Philadelphii. Série je to o to cennější, že poslední čtyři utkání muselo Golden State odehrát v pěti dnech.

Ústřední postavou většiny zápasů Warriors byl jako obvykle rozehrávač Baron Davis. Ten však dnes bude mít velmi těžký úkol: čeká ho totiž souboj s velezkušeným Stevem Nashem z Phoenixu. Také mužstvo z Arizony začalo na své poměry vlažněji; v prvních pěti zápasech selhalo hned dvakrát, doma proti Lakers a v Atlantě. Porážka 96-105 v Georgii ale byla zatím poslední, kterou tým trenéra D'Antoniho utrpěl. Nejproduktivnější útok NBA od té doby drtí jednoho protivníka za druhým, přičemž zvlášť výhry v Orlandu a Houstonu jsou velmi cenné. Na rozdíl od domácích měl navíc Phoenix poměrně volný program: minulou středu bez větších problémů porazil doma Sacramento a v pátek si podobně lehce poradil i s Los Angeles Clippers, kteří si z Arizony odvezli porážku 94-113. "Neřekl bych, že hrajeme tak dobře, jako když se nám podobně dařilo dřív. Pořád na tom ale pracujeme. Sezona teprve začíná, a vzhledem k tomu si vedeme skvěle," komentoval po utkání bilanci svého týmu 11-2 Steve Nash.

Phoenix má sice nejproduktivnější útok v lize, Bojovníci z Golden State jsou ale v této statistice hned za svým dnešním soupeřem. V posledním vzájemném utkání, které se odehrálo v březnu v Oaklandu, navíc dokázali Phoenix porazit, a dnes hrají znovu na své palubovce. Přesto jsou podle bookmakerů favoritem hosté, na které si můžete vsadit s kursem 1.48. Myslíte si, že Golden State dnes potvrdí svou formu i proti rozjetému Phoenixu? Pak si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.