Hlavní obsah

Miami má Charlotte co oplácet

Tragický vstup do nové sezony má za sebou předloňský šampion NBA z Miami. Heat mají na svém kontě teprve tři výhry. Čtvrtou se pokusí získat v utkání se Charlotte, se kterým letos už dvakrát prohráli.

Článek

Že bude mít Miami na začátku sezony problémy, bylo jasné už dlouho. Hvězdný Dwyane Wade se totiž dlouho zotavoval po operaci kolena a ramena a už příprava naznačila, že bez něj bude floridský tým bezradný. A první zápasy sezony to potvrdily: z prvních sedmi utkání totiž Heat zvítězili jen jednou, nad nevýraznými New York Knicks. V osmém utkání už se vrátil Wade a přestože ještě nebyl v úplné pohodě, jeho přítomnost byla znát. Proti Seattlu nastoupil ještě z lavičky a jeho tým prohrál 95-104, v dalším souboji ale Heat sahali po vítězství ve velmi silném Bostonu, který zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem 92-91. Na půdě oslabeného New Jersey už se Miami radovalo z vítězství 91-87. To mohlo svěřence trenéra Pata Rileyho nakopnout, jenže se tak nestalo. Atlanta dokázala v dalším zápase Wadea uhlídat a zvítězit na Floridě 82-79. O dva dny později si Heat připsali třetí výhru, když si poradili s Houstonem 98-91, ovšem Orlando den poté zvítězilo 120-99 a znovu tak Miami vrátilo na zem.

Heat se zkrátka ještě nedostali do rytmu, díky kterému vyhráli v předloňské sezoně titul. Ze začátku měl na tom vinu i pivot Shaquille O'Neal, jemuž spoluhráči začali vytýkat malou snahu. V posledních utkáních ale pětatřicetiletý veterán znovu dokazuje své kvality, proti Houstonu si například připsal 26 bodů a 14 doskoků. Dnes se znovu poměří s protihráči z Charlotte, proti kterým se před třemi týdny prosadil. Spolu s Haslemem nasbírali 35 bodů a 19 doskoků, především díky vynikající mušce hostujícího Jasona Richardsona se ale z vítězství 90-88 radovali hosté. Podceňovaní Bobcats se v tomto utkání neradovali poprvé, ani naposled: hned v úvodním utkání porazili Milwaukee a po vítězstvích nad Indianou a znovu Miami porazili na své palubovce i Seattle a Portland. Venku ovšem svěřenci trenéra hrají o poznání hůře než doma; výhra v Miami je jejich jediným dosavadním úspěchem na cizím hřišti. A co hůř, Bobcats už začali prohrávat i doma - minulý týden nestačili na oslabený Washington, další prohru si přivezli z Orlanda a v sobotu sice málem zaskočili favorizovaný Boston, ovšem trojka v Raye Allena poslední vteřině jim zkazila radost. V tomto utkání se Charlotte muselo obejít bez vynikajícího obránce a zároveň svého nejlepšího střelce Geralda Wallace, proti Miami by se ale pětadvacetileté křídlo mělo vrátit do hry.

Přestože Charlotte už dvakrát Miami pokořilo, jsou dnes podle bookmakerů favoritem domácí, na které vypsali kurs 1.30. Myslíte si, že Bobcats našlo recept na Miami a dnes zvítězí potřetí? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 3.60.

Reklama