Hlavní obsah

Prodlouží dnes Utrecht svou vítěznou sérii?

Velmi dobře si v poslední době vede FC Utrecht, který ve dvou předchozích zápasech vstřelil dohromady hned sedm branek a rázem je tak zpět ve hře a přední příčky tabulky. Díky vyrovnanosti nizozemské Eredivise by ho dnešní případně vítězství se Spartou Rotterdam posunulo až na čtvrté místo.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Tak zvaní Utregs loni skončili na deváté příčce tabulky, kterou zaobírají shodou okolností i nyní. Čtvrtý Heerenveen má však o pouhé dva body více a svěřenci trenéra Willema van Hanegema tak stále mohou reálně myslet na příčky zajišťující v příští sezoně evropské poháry. Do této role je dostaly především velmi dobré výsledky z poslední doby, když během posledních deseti kol prohráli Utregs pouze třikrát a naopak už pětkrát zvítězili.

Poslední vítěznou sérii odstartovali před třemi týdny v Tilburgu, kde zvítězili 4:1. Tento výsledek potvrdili minulý týden na domácím hřišti s Nijmegenem, když o vítězství 3:2 rozhodl v 89. minutě Guiseppe Rossini. „Nakonec jsme dokázali, že netrpíme nějakým domácím prokletím. Hráli jsme atraktivní a trpělivou hru, která se nakonec vyplatila,“ konstatoval asistent trenéra John van Loen.

Za podobný výsledek by se Utrecht nezlobil jistě ani dnes, kdy přivítá Spartu Rotterdam. „Tento zápas je dobrou příležitostí dostat se o několik příček výše,“ řekl střelec vítězné branky z minulého týdne Rossini. Ten dnes nebude na hřišti chybět narozdíl od vykartovaného útočníka Kevina Vandenberga. Zranění jsou navíc Michel Vorm, Cedric van der Gun, Lucian Sanmartean a Kees van Buuren.

Sparta letos nemá bezesporu takové ambice jako domácí, ba naopak. Do této chvíle totiž získala pouhých šest bodů, což nedávno vyústilo v trenérskou rošádu, když Gerta Aandewiela nahradil Adri van Tiggelen. Ten s týmem vybojoval před týdnem bod po čtyřzápasovém půstu v duelu s Twente, což se cenní.

Dnes by však Kasteelheren potřebovali další úspěch. „Zápas v Utrechtu je pro nás velmi důležitý, potřebujeme totiž body, aby jsme se dostali ze sestupového pásma. FC Utrecht je sice na vítězné vlně, ale my jsme také lepší, což jsme dokázali remízou 1:1 s Twente,“ konstatoval kouč Van Tiggelen, který dnes bude postrádat zraněné Haralda Wapenaara, Edouarda Duplana, Edwina van Buerena a Kima Jaggyho

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Willema van Hanegema vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Myslíte si, že Sparta naváže na úspěch z minulého týdne a odveze si alespoň bod? Pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 2.14.

Reklama