Hlavní obsah

Extraliga má na programu souboj druhého z prvním

Česká hokejová extraliga má po delší době na programu kompletní kolo složené ze sedmi zápasů, které se odehrají v jediném dni. Nezvykle brzy vyjedou na led v Liberci hokejisté Ústí nad Labem. Kladno v Třinci bude opět čelit klubu vedenému novým trenérem. Největší pozornost přitahuje souboj prvních dvou týmů tabulky, který se odehraje na jihu Čech.

Článek

České Budějovice se pohybují podle slibu od začátku sezóny v popředí taulky. Slabší chvíle z druhé poloviny října jsou již také zapomenuty. Po reprezentační pauze klub skrývající se za názvem sponzora prohrál pouze jeden ze sedmi zápasů. Stalo se tak v domácím utkání s druhým pražským zástupcem v soutěži. V pátek chytal v brance Českých Budějovic poprvé v této sezóně Chábera, který se uvedl výborným výkonem bez inkasované branky. Zkušený Turek ovšem patří mezi nejvytíženějšími brankáři v extralize k nejlepším. Domácí klub nemá problémy se zraněními.

Slavia se vzhůru drala o něco pomaleji než její dnešní soupeř. Velmi jí pomáhá zmenšená hrací plocha v domácím prostředí. Dosud z ní ještě neodjela v žádném zápase bez bodu. Více než dobře se pražskému celku daří však i na cizích kluzištích, přestože venku stříli zhruba poloviční počet branek a více inkasuje. Celkově Slavia více než naplnila slova o černém koni soutěže a dnes se již nezříká ani role spolufavorita. Trenér Růžička opět dokázal, že umí překvapit, když v posledních dvou zápasech postavil do branky Furcha, kterého si za tímto účelem vytáhl z juniorského týmu. Mladý brankář se uvedl velmi dobře. Start jedničky Svobody není jistý ani dnes a podobně je to s obráncem Hlavačkou. Naopak by se již v útoku měli objevit Doležal a Bednář.

Dnešní souboj na pořadí v čele tabulky nemůže nic změnit, ale domácí klub se jistě bude chtít soupeři přiblížit. Bookmakeři bwin očekávají vyrovnaný duel, v němž se to Českým Budějovicím podaří. Na výhru domácího celku vypsali kurs 2,3 . Kluby se dobře znají, protože se v předchozích dvou sezónách vždy potkali v play off. V probíhající sezóně se soupeři zatím utkali vždy v Praze, kde Slavia dominovala. Dnes je na její výhru venku vypsán kurs 2,55 .

Reklama