Hlavní obsah

Rozjetý Detroit míří do Atlanty

Do své obvyklé formy se dostávají basketbalisté Detroitu. Jeden z nejlepších týmů Východní konference načal prosinec dvěma jasnými výhrami v řadě a třetí se chystá ukořistit dnes v Atlantě.

Článek

Pryč už jsou doby, kdy byl Detroit možná vůbec nejvážnějším týmem na zisk titulu a jeho trenér před sezonou prohlašoval, že chce v základní části získat 70 výher. Pistons přesto stále patří mezi špičku NBA. Možná to tak nevypadalo před dvěma týdny, kdy hráči trenéra Saunderse prohráli tři zápasy během šesti dnů. Bylo to na náročném tripu po hřištích soupeřů, přičemž Detroit dokázal uspět jen ve slabém Seattlu a na půdě Golden State. Po návratu domů se v utkání s New York Knicks navíc zranil pivot Rasheed Wallace, ovšem Detroit to příliš nepoznamenalo. I bez něj Knicks dokázali porazit a v dalším zápase si poradili i s Philadelphií. Zatím poslední porážka přišla v souboji se silným Utahem, který si z Detroitu odvezl výhru 103-93, ovšem poté Saundersův tým, do kterého se vrátil uzdravený Wallace, začal novou vítěznou šňůru. Nejprve doma rozstříleli Cleveland 109-74, o tři dny později Pistons zvítězili v Milwaukee 117-91 a předevčírem doma jasně přehráli New Jersey Nets 118-95. V tomto utkání hned sedm hráčů nastřílelo přes deset bodů, což jen podtrhuje, v jaké Detroit hraje pohodě.

Dnes ovšem Pistons čeká nevyzpytatelná Atlanta. Tým z Georgie už letos sehrál několik vynikajících zápasů se silnými soupeři, které také dokázal porazit. Z Atlanty odjížděl s nepořízenou Dallas, Hawks si doma poradili i s Phoenixem a o pouhý bod prohráli na hřišti svého dnešního soupeře z Detroitu, což je vynikající výsledek. Na druhou stranu ovšem hráči trenéra Mikea Woodsona v polovině listopadu například nestačili doma na matný Washington a pak dokonce jako první prohráli se Seattlem, spolu s Minnesotou nejslabším mužstvem soutěže. Na přelomu listopadu a prosince pak Hawks začali střídat výhry s porážkami. Po vítězství v Minnesotě prohráli o dvanáct bodů v Chicagu, po návratu domů si hladce poradili s Milwaukee 96-80, aby o dva dny později nestačili na New Orleans, které si odvezlo výhru 92-86. Střídání dobrých a horších zápasů pokračovalo i včera ve Philadelphii. Atlanta na cizí palubovce nedovolila svému soupeři nastřílet ani 80 bodů a především díky velmi slušné ofenzivní hře a vynikající defenzivě Joshe Smithe zvítězila 88-79. "Když chcete do playoff, jsou zápasy venku velmi důležité," řekl po utkání spokojený trenér Woodson, který ve Philadelphii zaznamenal své první vítězství s týmem. "Za tři roky, co Atlantu trénuji, jsme tu nevyhráli. Je to vážně dobrý pocit, protože tady se vyhrává těžko."

Nyní se Atlanta vrací domů, ovšem proti Detroitu je podle bookmakerů papírovým outsiderem, na kterého si můžete vsadit v kursu 2.90. Myslíte si, že Pistons porazí Hawks i podruhé? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 1.43.

Reklama