Hlavní obsah

Tampa hostí Carolinu

Šest utkání má ve čtvrtek na programu NHL. V severovýchodní divizi si neodpočine Boston, který se vrací domů, aby se střetl s Montrealem. V putování po kanadských městech severozápadní divize pokračuje Pittsburgh mířící do Calgary. Nashville začíná sérii domácích zápasů duelem s Vancouverem. V jihovýchodní divizi hostí Tampa Bay vedoucí Carolinu.

Článek

Domácí klub dokázal dlouho těžit ze svého prostředí. Poprvé se v něm musel obejít bez bodu začátkem listopadu. Vskutku zlé časy ale nastaly až v poslední dekádě minulého měsíce. Tampa Bay celkem nevyhrála šest zápasů v řadě. Střílela málo gólů a sotva průměrný brankář Holmqvist mužstvu nepomohl. Klub již několik let stojí na výkonech útočníků Lecavaliera, St. Louise, Prospala a Richardse. Poslední jmenovaný v probíhající sezóně vyčnívá i špatným +/- hodnocením, které ovšem může být dáno i tím, že tráví v zápasech na ledě na útočníka nezvykle hodně času. Podobně vytížený obránce Kuba však naopak patří v tomto hodnocení k nejlepším v lize. Tampa Bay se nadále musí v zadních řadách obejít bez opory přesilovek Boyla. Těšit ji zatím může to, že snad pro ni začal dobrý nový měsíc.

Carolina dala rychle zapomenout na minulou nepovedenou sezónu a brzy se dostala do čela nejslabší divize. Až konec října odhalil možné problémy, které může přinést ztráta koncentrace. V listopadu se klub cítil zřejmě jako na houpačce, která byla především v druhé polovině měsíce z jeho pohledu spíše dole. Carolina přitom sehrála většinu utkání doma. Skutečného debaklu se ovšem dočkala v sobotu za začátku nynějšího putování. Forma vhodně poskládaného útoku je totiž značně nestabilní, ačkoli mužstvo teď v předních řadách netrápí žádná zranění. Nejistý je dnes naopak start obránců Commodora a Wallina. Brankářskou jedničkou Caroliny je bez nejmenších pochyb Ward. Je nepravděpodobné, že by si jeho náhradník Grahame zachytal proti bývalým spoluhráčům, od nichž již v listopadu jednou dostal nepříjemný příděl.

Bookmakeři bwin více věří kladnému vlivu domácího prostředí. Tampa Bay vstoupila do prosince dvěma výhrami před svým publikem. Dnes může v nastoupeném trendu pokračovat v kursu 2,25 . Hosté na ledě dnešního soupeře uspěli v minulých čtyřech sezónách třikrát ze třinácti zápasů. Carolina je dnes právě v polovině svého cestování a tentokrát je na její vítězství vypsán kurs 2,85 .

Reklama