Hlavní obsah

Fotbalový podzim skončí na Letné

Gambrinus liga má na programu poslední podzimní souboj, který hostí AXA aréna. Domácí Spartě první polovina soutěže moc nevyšla, což dokládá i fakt, že v případě dnešního vítězství s Plzní bude na první Slávii ztrácet stále pět bodů.

Článek

Sparťané však mají tradičně lepší jaro a dá se očekávat, že do boje o mistrovský titul opět zasáhnou. Momentálně se ale soustředí stále na podzimní část, i když s Plzní už v této sezoně jednou hráli, končící kolo je totiž předehrávané. Ve Štruncových sadech svěřenci trenéra Michala Bílka uhráli na úvod ročníku bezbrankovou remízu, čímž načali své neuspokojivé výsledky. Poslední neúspěch si mužstvo z Letné připsalo ve čtvrtek, kdy prohrálo v Leverkusenu, čímž zpečetilo svůj konec v Poháru UEFA.

Pražané se tak mohou na jaře více soustředit na ligovou soutěž, v níž jistě pomýšlí na obhajobu titulu. „Jde o hodně, musíme udržet kontakt s týmy před sebou,“ konstatoval kouč Bílek k dnešnímu zápasu s Plzní, v němž bude postrádat Zeman,Huška, Kuliče, Abrahama a Kóňu.

Stejný cíl jako Sparta má však i Plzeň. Ta jednoznačně patří mezi největší podzimní překvapení, jelikož dnes hraje dokonce o třetí příčku tabulky. Západočeši jsou i ve velmi dobré aktuální formě, což dokládá jejich série pěti utkání bez porážky, v nichž svěřenci kouče Stanislava Levého získali hned 13 bodů.

Další dnes mohou Západočeši vybojovat na Letné, ale sami vědí, že to nebude nic jednoduchého. „Chceme se dobře prezentovat a bodovat, přestože samozřejmě dobře víme o síle Sparty,“ řekl trenér Levý, který se dnes bude muset obejít bez zraněných Müllera, Vaculíka a Vrzala.

Na Plzeň dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 7.00 rovných. Věříte, že zvítězí naopak Sparta a přezimuje tak na třetí příčce tabulky? Jestliže ano, pak si na Pražany vsaďte s kursem 1.35. Remízu ocenili experti bwin kursem 4.40. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:15 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama