Hlavní obsah

Potvrdí Roda senzační vítězství s PSV?

Patnácté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje v Kerkrade, kde se představí Sparta Rotterdam. Roda po senzačním týden starém vítězství s PSV má na dosah přední příčky Eredivise, což dnes bude chtít jednoznačně potvrdit před vlastními fanoušky.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

V tuto chvíli je Roda Kerkrade pátým celkem tabulky, když větší část bodů získala stále na domácím hřišti, ale díky už zmiňovanému vítězství v Eindhovenu se zlepšila už i venku. Před svými fanoušky mají svěřenci kouče Raymonda Attevelda pozitivní bilanci 4-2-1 se skóre 16:11. V poslední době tuto statistiku rozhodně naplňují, když dokázali porazit v poměru 5:1 Groningen, následně remizovat na hřišti Bredy, zvítězit s Arnheimem a porazit i PSV.

Dnes čeká Atteveldovi muže papírově lehčí zápas než ten v Eindhovenu a i proto nemůžou chtít nic jiného než vítězství. „Je důležité, pokračovat ve výkonech z posledních týdnů. Jestli tomu tak bude, pak jsem si jistý výsledkem,“ konstatoval lodivod domácích, který se dnes bude muset obejít bez několika hráčů; zranění jsou Vincent Lachambre, Jamaique Vandamme a Elbekay Bouchiba, Jan-Pauls Saeijs si navíc musí odpykat disciplinární trest.

Sparta letos nemá bezesporu takové ambice jako domácí, ba naopak. Do této chvíle totiž získala pouhých devět bodů, což nedávno vyústilo v trenérskou rošádu, když Gerta Aandewiela nahradil Adri van Tiggelen. Ten s týmem vybojoval před třemi týdny bod po čtyřzápasovém půstu v duelu s Twente a minulý týden dokonce dovedl své svěřence k prvnímu letošnímu vítězství, když na domácím hřišti porazili 1:0 Nijmegen.

Dnes by však Kasteelheren potřebovali další úspěch. „Tento zápas přichází v pravou chvíli a je velmi důležitý. Roda vyhrála v Eindhovenu a bude si myslet, že je silnější než my. Potřebujeme body, aby jsme se dostali ze spodku tabulky,“ řekl kouč hostů Adri van Tiggelen. Ani ten dnes nebude mít k dispozici zdaleka kompletní kádr, jelikož zranění stále zůstávají brankář Harald Wapenaar, Edouard Duplan a Kim Jaggy. Duo Olaf Lindenbergh - Nourdin Boukhari má navíc karetní tresty.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Raymonda Attevelda vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.35. Myslíte si, že Sparta vyvrátí svou negativní statistiku a odveze si z Kerkrade alespoň bod? Pak si na to vsaďte - kurs na její neprohru je 2.71.

Reklama