Hlavní obsah

Vrátí se Aston Villa na vítěznou vlnu?

Na půdě o sestup bojujícího Sunderlandu se představí celek Aston Villy, kterému patří aktuálně osmá pozice. Domácí by rádi opět naplno bodovali, jelikož v posledních 10 utkáních zvítězili pouze jedenkrát - s Derby.

Článek

Po vítězství nad posledním celkem tabulky v poměru 1:0, mohl být kouč Roy Keane vcelku spokojený i s porážkou 0:2 na půdě silné Chelsea. Na konci listopadu totiž Černé kočky prohráli v Evertonu ostudně 1:7. „Nebylo to tak špatné, hráli jsme celkem dobře, ale bohužel jsme dostali dva góly,“ dodal po posledním duelu irský kouč.

V souboji s Chelsea obdržel červenou kartu 26letý záložník Liam Miller a dostal stop na 3 nadcházející střetnutí. Mimo hru zůstává i bývalý hráč Manchesteru United Kieran Richardson, kterého stále trápí bolavá záda. Na listině zraněných se dále nacházejí obránce Nyron Nosworthy (kolenní šlachy) a krajní záložník Carlos Edwards (zlomená noha). Letní posila domácích brankář Craig Gordon, který přišel za 9 mil. Liber seděl poslední dvě utkání pouze na lavičce a trenéra Keana čeká rozhodnutí, zda bude chytat on nebo 33letý Darren Ward.

Hosté po úspěšných vystoupeních doma s Derby, Birminghamem, Middlesbrough a Blackburnem nestačili na lídra soutěže Arsenal. Minulý týden opět před vlastním obecenstvem Aston Villa prohrála – tentokrát s pátým Portsmouthem 1:3. Pro svěřence kouče O´Neilla se utkání nevyvíjelo dobře hned od úvodu, kdy si vlastní branku vstřelil záložník Craig Gardner. „Jsme zklamaní, protože jsme měli ze hry dost na to, abychom něco uhráli. Na přístup hráčů si nemůžu stěžovat. Prohra je nepříjemná, ale teď se z toho útlumu musíme dostat,“ dodal po utkání s Portsmouthem trenér O´Neill.

Úzký kádr hostí hlásí pouze jediné zranění. Záložník Stilian Petrov ještě nedoléčil natažené kolenní vazy a bude druhý zápas mimo hru. Místo 28letého Bulhara zaujme smolař Craig Gardner. Na svou šanci čeká i Patrik Berger, který naposledy střídal a dnes by si rád zahrál od začátku. Na hrotu bude pravděpodobně pokračovat trio Young, Carew, Agbonlahor.

Na výhru domácího Sunderlandu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.95. Na vítězství hostí určili bookmakeři kurs 2.30, a pokud tipujete remízu, je tu pro vás kurs 3.05.

Reklama