Hlavní obsah

Vrátí Manchester City Tottenhamu stále živou porážku?

V rámci anglického Carling Cupu dnes přivítá Manchester City mužstvo Tottenhamu. Domácí se v Premier league pyšní na svém stadionu stoprocentní bodovou úspěšností, dokáží na ni navázat?

Článek

Cityzens vstoupili do letošní sezony s vysokými cíly, jelikož v létě výrazně posílili a to nejen na hráčských postech. Na lavičku týmu se posadil bývalý trenér anglické reprezentace Sven-Göran Eriksson, který jednoznačně přinesl do mužstva velká pozitiva a na výsledcích City se to jasně projevilo. Modrý Manchester totiž stále dokáže držet krok se špicí tabulky Premier league, když je momentálně čtvrtý, bod za Chelsea.

Unikátní je především bilance Cityzens na domácím, kde během devíti zápasů neztratili ani bod. Poslední tříbodový zisk si připsali o víkendu s Boltonem, který sice na Městském stadionu v Manchesteru vedl o poločase 2:1, ale domácí do konce utkání výsledek otočili na 4:2. Podobný výsledek by jistě brali i dnes v souboji s Tottenhamem, byť je pouze pohárový.

Bezesporu zajímavé je to u City s brankáři, jelikož v úvodu sezony vychytal hned několik nul syn slavného Petera Schmeichela Kasper, ale po uzdravení Andrease Isakssona byl poslán na hostování do druholigového Cardiffu, dnes se však mezi třemi tyčemi objeví Joe Hart. „Všichni pracují profesionálně a velmi tvrdě. Je obtížné si vybrat brankáře číslo jedna, ale musel jsem to udělat. Není dobré řešení, když brankář vypadne na jeden, dva zápasy a pak jde znovu chytat,“ konstatoval kouč Eriksson, který dnes bude postrádat vykartovaného Stephena Irelanda, jehož nahradí Elano.

Tottenham neměl před sezonou o nic menší plány než domácí, ale narozdíl od nich, tomuto klubu prozatím zdaleka nevycházejí. Spurs jsou totiž až 12. celkem Premier league, když ze 17 hraných vyhráli pouze 4 zápasy. Má-li někdo takové statistiky, většinou jsou způsobené nemohoucností v ofenzívě, ale to u Kohoutů bezesporu neplatí. Branky střílet umí, ale velké množství jich také inkasují.

Před dvěma měsíci vyvrcholila nemohoucnost tohoto klubu odvoláním trenéra Martina Jola, jehož pozici následně zaujal Juande Ramos, který v posledních dvou letech dovedl španělskou Sevillu k vítězstvím v Poháru UEFA. I když ze začátku výsledky svých nových svěřenců nezměnil, nyní se zdá, že se mu to povedlo. Tottenham totiž vyhrál před týdnem právě s Manchesterem City a v sobotu tento výsledek potvrdil nejtěsnější možnou výhrou v Portsmouthu. „Změnil nás, o tom není pochyb. Jsme více kompaktní, silnější a máme méně mezer v defenzívě,“ řekl k příchodu španělského kouče záložník Jermaine Jenas, který dnes nebude na hřišti chybět narozdíl od suspendovaného Robbieho Keana. Zraněný je stále stoper Michael Dawson, jehož post stejně jako o víkendu zaujme Didier Zokora.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Manchester City, na který si můžete vsadit s kursem 2.25. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.90.

Reklama