Hlavní obsah

Roda hostí silný Heerenveen

Největší porci fotbalových zápasů dnes nabídne nizozemská Eredivise, v jejíž rámci se střetnou také Roda Kerkrade a Heerenveen. Oba celky patří k tomu lepšímu, co tato soutěž nabízí a dá se tedy očekávat zajímavý duel.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

V tuto chvíli je Roda Kerkrade sedmým celkem tabulky, ale mohla na tom být lépe. Před třemi týdny totiž dokázali svěřenci kouče Raymonda Attevelda vyhrát v Eindhovenu s PSV, ale následně prohráli doma se Spartou Rotterdam. Den před Štědrým večerem si však alespoň trochu spravili chuť remízou v Alkmaaru. „Měli jsme těžký start do sezony. Noví hráči přicházeli postupně a navíc byli zranění Andres Oper, Dieter van Tornhout, Jamaique van Damme a Vincent Lachambre. Ale postupně tento tým ukazuje svou velkou kvalitu,“ konstatoval kouč Atteveld.

Dnes ale chtějí Pyšní jižané ještě více a to i proto, že hrají doma. „Heerenveen má několik velmi dobrých hráčů. Ale víme, že právě proti těmto soupeřům jsme silnější,“ dodal lodivod domácích, který je však velmi opatrný, což pravděpodobně vyjádří jediným útočným hrotem - Afonso Alvesem.

Heerenveen je v tuto chvíli ještě o dvě příčky výše než domácí a to především díky výsledkům z poslední doby. V posledních deseti duelech totiž vstřelili muži trenéra Gertjana Verbeeka hned 30 branek, což stačilo na osm vítězství a dvě porážky. Jeden z neúspěchů přišel těsně před Vánoci, když mužstvo z jihovýchodu Holandska prohrálo doma v derby s Twente Enschede.

Dnes by si tak hosté jistě chtěli spravit chuť, což jim komplikují absence; mimo hru jsou definitivně zranění obránce Kristian Bak Nielsen a záložník Geert-Arend Roorda, zatímco Gianni Zuiverloon obdržel v sobotním zápase osudovou žlutou kartu. Otazník navíc visí nad starty obránců Michela Breuera a Calvina Jong-A-Pina. „Měnit obranu je vždy velmi těžké, proto budeme čekat do poslední chvíle. Máme kvalitní náhradníky, ale otázkou je komunikace,“ myslí si trenér Verbeek.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Raymonda Attevelda vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.25. Myslíte si, že Heerenveen získá v Kerkrade alespoň bod, pak si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 1.50.

Reklama