Hlavní obsah

Vrátí se Arsenal na čelo tabulky?

Arsenal ve středu po dlouhé době opustil vedoucí příčku Premier league, když pouze remizoval v Portsmouthu a Manchester United porazil Sunderland. Dnes se Kanonýři mohou na čelo vrátit, aby se tak stalo, musí vyhrát na hřišti Evertonu a zároveň doufat v zaváhání Rudých ďáblů s West Hamem.

Článek

Prosinec je pro londýnský Arsenal bezesporu prozatím nejhorším měsícem v letošní sezoně. Gunners totiž zaváhali s Newcastlem, Middlesbrough a ve středu i Portsmouthem. Přišli tak nejen o neporazitelnost, ale také o vedoucí příčku v tabulce, na které byli od úvodu ročníku. „Potřebovali jsme vyhrát v Portsmouthu a jelikož Manchester vyhrál, musíme uhrát dobrý výsledek nyní v Evertonu,“ řekl před dnešním duelem manažer Arsenalu Arsene Wenger.

„Bude to obtížné, jelikož mají dobrý tým se silnými hráči. Musíme být opatrní a hrát rozvážně,“ dodal lodivod Gunners, který dnes narozdíl od středečního souboje může využít služeb stopera Williama Gallase. Hrát naopak pravděpodobně nebude Emmanuel Eboue stejně jako Robin van Persie, který je zpátky mezi marody. Mimo hru je i další útočník Theo Walcott.

Pro Everton je prosinec naopak velmi dobrý měsíc, i když prohrál s Manchesterem a remizoval v Portsmouthu. Ostatní duely však vyhrál a především jeho hra má opravdu velkou kvalitu. To se jasně ukázalo v předvánočním zápase s Rudými ďábly, když Toffees nebyli rozhodně horším celkem a nakonec prohráli jen díky nešťastné penaltě. Chuť si spravili ve středečním duelu s Boltonem, který v pohodě porazili 2:0 po brankách Philla Neuvilla a Tima Cahilla.

Dobrou formu chtějí Blues jistě potvrdit i dnes před svými fanoušky v zápase s Arsenalem. „To jsou zápasy, na které se těšíme a snažíme se v nich předvést maximum. V poslední době hrajeme velmi dobře s míčem, a jsme schopni vyhrávat,“ konstatoval klíčový muž Toffees Tim Cahill. Ten dnes nebude na hřišti bezesporu chybět, otazník startu však visí nad duem Phil Neville - Thomas Gravesen. Stoprocentně nenastoupí Leon Osman, Alan Stubbs a Leighton Baines.

V roli favorita vstoupí do zápasu hosté. Na vítězství svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.10. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.15. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na domácí s kursem 3.25.

Reklama