Hlavní obsah

Srovná Murray bilanci s Johannsonem?

Zajímavě dotovaný tenisový podnik v katarském Dauhá má dnes na programu čtvrtfinálové souboje. V jednom z nich změří své síly Andy Murray s Thomasem Johanssonem, který Brita porazil před třemi lety v Londýně.

Článek

To je doposud jediný zápas, který spolu tito dva tenisté sehráli. Druhý přijde na řadu dnes a Murray už do něj určitě nevstupuje jako nezkušený mladík. Stále dvacetiletý rodák ze skotského Dunblane totiž od roku 2005 udělal velký krok vpřed, když loni dokonce nakoukl do světové desítky a do konce roku se v ní neudržel pravděpodobně jen kvůli těžkému zranění. Do letošní sezony tak vstoupil z 11. příčky žebříčku ATP, což se do konce roku jistě pokusí vylepšit.

Loni dokázal mladý Brit zvítězit na podnicích v San Jose a Petrohradě. Dalším trofejím měl nejblíže v Métách a také na úvod roku v Dauhá. Letos tak do Kataru přijel znovu odstartovat novou sezonu a znovu pomýšlí na úspěch. Prozatím si vede velmi dobře, když z kurtu vyprovodil Oliviera Rochuse i Rainera Schuettler, jimž nadělil vždy po jednom „kanárovi“. Dnes ho čeká souboj se zkušeným Thomasem Johanssonem. „Je na okruhu už dlouhou dobu. Dokáže využít tvrdého povrchu, je více agresivnější než Schuettler,“ řekl k soupeři Murray.

Jeho slova jsou bezesporu pravdivá, vždyť v březnu 33letý Švéd kroutí na okruhu ATP už 14. sezonu a své největší úspěchy zaznamenal právě na tvrdém povrchu. V roce 2002 dokonce zvítězil na Australian Open, což si jistě pamatují i čeští fanoušci, jelikož ve finále zdolal Jiřího Nováka. Loni zdaleka tak úspěšný nebyl, jelikož stejně jako rok předtím nevyhrál žádný turnaj. Zahrál si však jedno finále a to na domácím podniku ve Stockholmu.

Letos by rád předvedl, že stále nepatří do starého železa, což se mu zatím daří. Pavoukem turnaje v Dauhá totiž doposud procházel jako nůž máslem, když hned na úvod přehrál zcela jasně po setech 6-1 a 6-0 Igora Andrejeva. Ve druhém zápase už tak suverénní nebyl, přesto si Michaelem Berrerem poradil ve dvou setech.

Přesto je podle bookmakerů společnosti bwin Johansson outsiderem dnešního zápasu s kursem 3.42 na jeho vítězství. Sázka na to že do semifinále postoupí britský tenista je oceněna kursem 1.22.

Reklama