Hlavní obsah

Řím čeká důležitý zápas s Fenerbahce

Základní skupiny nejprestižnější basketbalové soutěže starého kontinentu pomalu, ale jistě vrcholí, do dalších bojů postoupí pouze 16 nejlepších týmů. Mezi touto elitou nechce chybět římská Lottomatica, která dnes přivítá v důležitém zápase Fenerbahce Ulker.

Foto: www.arenaliberec.cz

Ilustrační foto - basketbal.

Článek

Římané na tom nejsou stále zrovna nejlépe, když na přímý postup ztrácí jedno vítězství, což však stále není žádná tragédie. Smazat tuto ztrátu mohou už dnes v přímém souboji s Fenerbahce, které v tuto chvíli okupuje právě poslední přímou postupovou příčku. Nikdo navíc už moc nedoufal, že se Lottomatica bude o postup takto rvát, ale Římané dokázali vyhrát oba poslední zápasy, i když Panathinaikos a Real Madrid patří k nejlepším týmům Evropy.

Těmito výsledky si svěřenci trenéra Jasmina Repesy udrželi velmi dobrou domácí bilanci, když ze čtyřech duelů prohráli pouze ten s Barcelonou. Dnes je čeká další zápas na vlastní palubovce, který by je v případě výhry posunul na čtvrtou příčku tabulky skupiny C. „Zápas s Fenerbahce je pro nás velmi důležitý. Jestliže chceme do Top 16, musíme každý duel hrát 40 minut naplno. Musíme hrát jako proti Panathinaikosu a Realu Madrid,“ konstatoval kouč Repesa.

Proti jeho mužstvu dnes bude stát turecký mistr, který letos nemyslí pouze na obhajobu v domácí soutěži. Vysoké cíle má rovněž v Eurolize, což prozatím svými výsledky potvrzuje. Ulker si doposud dokázal vždy poradit s celky patřící k těm horším, naopak zápasy s Realem Madrid, Barcelonou a Panathinaikosem prohrál. Do konce soutěže ho však čeká souboj s někým z této trojky už pouze jednou a mužstvo kouče Bogdana Tanjeviče tak má bezesporu velmi reálnou šanci na postup do další fáze.

Velký krok vpřed mohou hráči Ulkeru udělat už dnes v hlavní italské metropoli, v což věří i proto, že ve své hale Lottomaticu dokázali porazit rozdílem 19 bodů. „Lottomatica je velmi silný soupeř. Hrají velmi hezký basketbal, nyní jsou lepší, než když s námi hráli v Istanbulu, a to především v obraně,“ upozorňuje na sílu soupeře italský kouč ve službách Fenerbahce.

Zlepšení Lottomaticy jsou si vědomi i bookmakeři společnosti bwin, kteří dnes italský celek favorizují s kursem 1.30 na vítězství. Jste-li však názoru, že utkání skončí výhrou Turků, pak vsaďte na hosty za kurs 3.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články