Hlavní obsah

Toronto se potácí

Na tři zápasy se mohou ve středu těšit fanoušci v NHL. Převahu budou mít mezikonferenční utkání. Jako první vyjedou na led hokejisté Washingtonu a cestujícího Colorada. Chicago také hrálo včera, ale již dnes ho čeká šesté utkání v devíti dnech, v němž tentokrát přivítá na vlastním ledě Dallas. Anaheim na západě hostí mužstvo z kanadského Toronta.

Článek

Kačeři se po nevalném začátku sezóny vzchopili a v prosinci podobně jako v listopadu dokázali vyhrát čtyři utkání v řadě. Dvouzápasový výpadek je potkal na konci roku, když končili náročné cestování po severozápadní divizi. Brankář Giguere si po letech zvyká na poměrně jistý post jedničky. Anaheim s ním v zádech inkasoval v osmi posledních zápasech v normální hrací době pouze jednou více než dva góly. Trenér přesto dává, pokud jdou utkání příliš těsně za sebou, šanci i Hillerovi, který si vede neméně zdatně. Vedení klubu se pak činí na přestupové frontě. V útoku díky tomu již čtvrtý týden působí veterán Weight a na nový dres si zvyká i mnohem mladší Bochenski. Zcela zásadní však pro Anaheim je, že se do sestavy rozhodl vrátit obránce Scott Niedermayer. Nasbíral již stejný počet bodů, jako jeho bratr Rob hrající v útoku, přestože odehrál sotva čtvrtinu utkání.

Toronto se snažilo v posledním měsíci roku vzchopit. V první polovině prosince vyhrálo pět ze sedmi utkání. Víc toho ale nezvládlo, protože ve zbývajících zápasech do konce roku vždy odevzdalo nejméně jeden bod soupeři. V tabulce východní konference se tudíž opět sesunulo hodně dolů. Toronto se po Vánocích muselo ve všech zápasech obejít bez brankáře Toskaly, jehož start je opět nejistý. Raycroft tři zápasy na závěr roku nezvládl a Clemmensen ukázal, že není zvyklý chytat více utkání za sebou. Hráči v poli však situaci svým brankářům od poloviny prosince nijak neulehčují. Toronto pouze ve dvou z posledních deseti zápasů dokázalo vstřelit více než dva góly. Vzhledem k jeho postavení v tabulce se čím dál více očekává, kdy generální manažer začne s výprodejem.

Bookmakeři bwin mají o favoritovi dnešního zápasu vcelku jasnou představu. Domácí tým má odehrán velký počet utkání, což zkresluje jeho jinak pělné postavení v divizní tabulce. Anaheimu se nyní doma začalo dařit a tentokrát to může potvrdit v kursu 1,75 . Zajímavé je, že hosté hráli u dnešního soupeře za uplynulých deset let pouze jednou. Ve většině vzájemných utkání rozhodovalo ovšem právě domácí prostředí. Toronto dnes může tuto tradici narušit v kursu 3,7 .

Reklama