Hlavní obsah

Citizens čeká těžký duel s Kladiváři

Poslední souboj třetího kola FA Cupu hostí Městský stadion v Manchesteru, kde se domácím Citizens postaví nevyzpytatelný West Ham. První zápas skončil v Londýně bezbrankovou remízou.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Kladiváři vypadli minulý rok ve 4. kole, když nestačili na dnes už druholigový Watford. Manchester City byl o něco úspěšnější, jeho cestu turnajem totiž zastavil až ve čtvrtfinále Blackburn. Letos tak jeden z celků skončí hůře jak loni.

Manchester City ještě nedávno držel fantastickou domácí sérii, když v devíti zápasech neztratil ani bod. Těsně po Vánocích ale pouze remizoval s Blackburnem a bod si následně odvezl z Městského stadionu i Liverpool. O uplynulém víkendu chtěli svěřenci kouče Svena Gorana Erikssona konečně zvítězit, ale to se jim po špatném výkonu nepodařilo, v Evertonu naopak dokonce prohráli a pustili tak Toffees před sebe v tabulce.

Chuť si dnes mohou spravit v FA Cupu, který dokázali vyhrát celkem už čtyřikrát, ale naposledy v roce 1969. Cesta k titulu je však stále hodně dlouhá a nejdříve si musí poradit s West Hamem. Kouč Eriksson se dnes bude muset obejít bez dua Michael Johnson - Emile Mpenza.

West Ham na tom letos není na své poměry vůbec špatně, jelikož mu v tuto chvíli patří desátá příčka tabulky Premier league. Velmi dobře si Kladiváři vedou především v poslední době, kdy dokázali vyhrát v Middlesbrough, s Manchesterem United a o uplynulém víkendu i Fulhamem. V derby s Cottagers sice Kladiváři krátce po začátku utkání prohrávali, ale nakonec dvěma brankami otočili výsledek na konečných 2:1.

Do dnešního duelu s Manchesterem tak jistě vstoupí plní sebevědomí, na němž jim přidá i návrat kapitána Lucase Neilla. Hrát naopak nebudou zranění Scott Parker, Nolberto Solano, Bobby Zamora a Craig Bellamy.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Manchester City, na který si můžete vsadit s kursem 1.90. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 3.60.

Reklama