Hlavní obsah

Madrid uvidí tradiční derby

Madridské derby Atletiko - Real je každoročně velkým trhákem a letos je tento fakt umocněný tím, že se Atletiku nebývale daří, díky čemuž stále bojuje i o titul.

Článek

Současným lídrem Primera Division je však Real, který má na svého městského rivala 10bodový náskok, Barcelona ztrácí na samé čelo tabulky o tři body méně. Bílý balet si vede znamenitě i v poslední době, což dokazuje šest ligových výher v řadě. Poslední tři body si madridští před týdnem přivezli z Levante, kde výhru 2:0 zajistil svými góly Ruud van Nistelrooy. Elitní kanonýr si tak vylepšil svou střeleckou statistiku; letos se do černého trefil v ligové soutěži už jedenáctkrát.

Nizozemský útočník však chyběl ve středu v pohárovém duelu s Mallorcou, což možná hrálo roli, jelikož Real svému soupeři podlehl v poměru 0:1 a vzhledem k prohře i v prvním duelu nepostoupil. „Jsme si vědomi této hořké porážky, ale nemůžeme si dovolit o tom dlouze přemýšlet. Potřebujeme se momentálně věnovat Atletiku,“ konstatoval obránce Sergio Ramos. Není jisté, jestli do derby zasáhne stoper Pepe, který má problémy s achilovkou. V případě jeho absence, se bude muset Ramos postavit do středu obranné řady, jelikož jsou zranění Gabriel Heinze a Christoph Metzelder.

Těchto absencí se jistě bude snažit využít domácí Atletiko, které je v tuto chvíli na třetí příčce tabulky La ligy a jak už bylo zmíněno, stále může bojovat i o titul. Ten Indios získali naposledy před 12 lety, což už je bezesporu nějaký ten pátek. Jestliže však chtějí i po tomto kole na tuto prestižní trofej reálně pomýšlet, potřebují dnes Real bezpochyby porazit.

Narozdíl od Realu Atletiko ve středu v Copa del Rey postoupilo, jelikož díky brance mladého Sergia Aguera uhrálo ve Valladolidu remízu 1:1, která mu stačila, jelikož úvodní duel skončil bezbrankovou remízou. Trenér Javier Aguirre dnes pravděpodobně pošle na hřiště novou posilu z Interu Milán Maniche, jenž do hlavní španělské metropole přišel na hostování. Místo v základní jedenáctce tak pravděpodobně nezbude na jednoho z dvojice Thiago Motta - Cleber Santana.

O derby se říká, že nemá favorita, což dnes bookmakeři společnosti bwin vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy. Mírným favoritem je Real, na něž si můžete vsadit s hodnotou 2.40. Na remízu vypsala světová jednička kurs 3.15 a na výhru Atletika 2.70.

Reklama