Hlavní obsah

Dallas opět čeká na Columbus

Jedenáct zápasů může v úterý velmi promíchat pořadí v divizích v NHL. O čelo atlantické divize se utká doma Philadelphia s New Jersey. S postavením na jejím konci se nechtějí smířit Rangers, kteří dnes hostí Atlantu. V severovýchodní divizi bude Montreal doma hlídat bodový odstup, který má vůči Bostonu. Dallas hostí Columbus.

Článek

Domácí klub prožil velmi dobré vánoční období, ale přelom roku ho zastihl ve velké nepohodě. Čtyři zápasy bez získaného bodu a v nich dohromady stejný počet vstřelených branek. Další týden začal pro Dallas nadějně díky kvalitním výkonům brankáře Turca, kterého podpořili i jeho spoluhráči častou střelbou. Dvě výhry však opět následovaly tři porážky. Přesto při pětidílném cestování klub získal pět bodů. Toto vše je nucen Dallas absolvovat bez klíčových obránců Bouchera a Zubova a útočníků Lehtinena a Jokinena. Přes toto oslabení závěr minulého týdne znovu zvládl skvěle, když mu především pomohly dvě výhry proti divizním sokům. V neděli po týdnu půstu využil i přesilovou hru.

Columbusu se vydařilo období po Vánocích do konce roku. Díky dobré obraně a brankáři Leclairovi vyhráli tři domácí zápasy. Při venkovní prohře se v brance objevil Norrena. Finský brankář odchytal i většinu ze čtyř zápasů, které klub odehrál venku na začátku roku. Série výher se však dostavila až s návratem Columbusu na jeho vlastní led na začátku druhé lednové dekády. To se do branky znovu vrátil Leclaire. O uplynulém víkendu každý z obou brankářů odchytal jeden zápas, ale hlavním problémem při dvou venkovních prohrách byla střelecká nemohoucnost jejich spoluhráčů. Columbus po delší době nemá problémy se zraněními důležitých hráčů, přesto je nejistý start Fjodorova. První branku si v neděli dopřál i dlouho nehrající Modin.

Kluby se utkaly v sobotu ve stejném gardu a bookmakeři bwin očekávají, že dnešní souboj dopadne stejně jako o víkendu. Dallas podle nich zvítězí v kursu 1,9 . Hosté na ledě dnešního soka zvítězili až v minulé sezóně. Dnes je na výhru Columbusu vypsán kurs 3,15 .

Reklama