Hlavní obsah

Potvrdí Ghana roli favorita?

Úvodní zápas domácího afrického šampionátu má Ghana zdárně za sebou a dnes může stvrdit další cíl - postup ze skupiny. Stane se tak, porazí-li outsidera z Namibie a zároveň Maroko neprohraje s Guineou.

Článek

Ghana vstoupila do Afrického poháru národů duelem s Guineou, ve kterém byla sice lepší, ale vítězství si zajistila až minutu před koncem řádné hrací doby. „Bylo to důležité vítězství, které nám dodalo sebevědomí. Kvalita naší hry byla perfektní a budeme usilovat o to, aby taková byla i po zbytek turnaje,“ konstatoval trenér Claude Le Roy.

Fyzicky náročný zápas však Ghanu zdravotně poznamenal; šrámy utrpěli útočník Asamoah Gyan, obránce John Pantsil a kapitán John Mensah. Všichni se ale dali do pořádku a pro dnešní zápas jsou k dispozici. To neplatí Shillovi Illiasu, jenž měl už před úvodním duelem problémy s kolenem, které přetrvávají. Nyní čeká Ghanu papírově nejslabší tým šampionátu, který v úvodním duelu podlehl 5:1 Maroku.

Namibie však nemá bezesporu co ztratit a na svém druhém šampionátu tak může jen získat. Nizozemec Arie Schans, který převzal v prosinci trenérskou taktovku po zesnulém Benu Bamfuchile, věří ve zlepšení. „Výkon, který jsme předvedli, mě velmi zklamal. Ale stává se, že jsou zápasy, kdy naprosto nic nevychází a právě takový jsme s Marokem sehráli. Pro hráče to byla dobrá zkušenost. Konečně vědí, jaké to je hrát na mezinárodní úrovni,“ nechal se slyšet trenér Namibie. Jeho slova podpořil Elias Pienaar. „Věřím, že proti Ghaně podáme lepší výkon, protože jsme si uvědomili chyby,“ konstatoval kapitán Jihoafričanů.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí, kteří potřebují k postupu vyhrát. Na vítězství Ghany vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.10. Namibie je obrovským outsiderem, a na její vítězství si tak můžete vsadit s kursem 17.00 rovných.

Reklama