Hlavní obsah

Nigérii čeká zápas o naději

Už po dnešku může být jeden favorit afrického šampionátu ze hry venku. Nigérie totiž na úvod prohrála s Pobřežím slonoviny a zopakuje-li to dnes s Mali, pak ji nepomůže ani vítězství v posledním duelu s Beninem.

Článek

Kádr Nigérie tvoří především hráči Premier league a mezi hlavní opory jistě patří Joseph Yobo, John Utaka, John Mikel Obi, Nwankwo Kanu či Obafemi Martins. Svěřenci německého trenéra Berti Vogtse však na úvod prohráli nejtěsnějším možným rozdílem s Pobřežím slonoviny a velice si tak zkomplikovali cestu za postupem.

„Prohráli jsme s nejlepším týmem Afriky, ale jsme zpět. Proti Mali musíme hrát o hodně lepší fotbal,“ konstatoval kouč Nigerijců, který dovedl německou reprezentaci k titulu mistrů Evropy v roce 1996. Vogts má pro dnešní klíčový duel k dispozici kompletní kádr, jelikož se dal do pořádku útočník Kanu, který v úvodním duelu krátce po přestávce střídal.

Celek Mali však nebude pro bronzový tým posledního afrického mistrovství rozhodně lehkým soupeřem. Stačí pohlédnout na soupisku, na které se objevují jména jako Cedric Kante, Mahamadou Diarra, Seydou Keita, Mohamed Sissoko či Frederic Kanouté. „Jsou nakousnutí po ztrátě se Slony, ale chci všechny ujistit, že to bude vyrovnané utkání mezi dvěma týmy, které chtějí vyhrát,“ konstatoval kouč Jean-Francois Jodar, jenž má rovněž k dispozici všechny své hráče.

Utkání má papírového favorita v podobě Nigérie, na kterou si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.85. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 4.80 a na vítězství Mali vypsali kurs 3.90.

Reklama