Hlavní obsah

Kamerun čeká klíčový zápas

Kamerun na úvod afrického šampionátu podlehl obhájcům trofeje z Egyptu, čímž si bezesporu k postupu do čtvrtfinále nepomohl. Aby o něj nadobro nepřišel, musí dnes bodovat se Zambií, která si na úvod famózně poradila se Súdánem.

Foto: sports.yahoo.com

Kamerunský fotbalista Samuel Eto'o

Článek

Nezkrotní lvi vstoupí do zápasu jako favoriti, i přes zmiňovaný úspěch Zambijců v úvodním duelu turnaje. Právě Kamerun je totiž jedním z horkých kandidátů na zisk titulu, což by jistě rád potvrdil pátou trofejí z Poháru afrických národů. Poslední šampionát tomuto mužstvu moc nevyšel, když skupinou prošlo bez ztráty bodu, ale ve čtvrtfinále podlehlo Pobřeží slonoviny.

Letos se tento scénář bezesporu opakovat nebude, jelikož svěřenci trenéra Otta Pfistera už ztratili a postup do vyřazovacích bojů mají stále daleko. Německý kouč dnes bude opět spoléhat na útočníka světového formátu a jednu z hlavních postav současné Barcelony - Samuela Eto'a, který v zápase s Egyptem vstřelil dvě branky, jimiž korigoval výsledek na 2:4. „Prohráli jsme, jelikož jsme hráli velmi špatně v první polovině. Ve druhém poločase jsme se zlepšili a zkusili napravit naše chyby, ale bohužel už bylo pozdě,“ ohlédl se za úvodním duelem kanonýr Barcelony. „Doufáme v lepší časy. Víme, co jsme dělali špatně a budeme na tom pracovat,“ dodal Eto'o.

Zambie vyhrála souboj outsiderů skupiny, když porazila poměrem 3:0 Súdán a může se tak poprat o postup do čtvrtfinále. Měděné kulky, jak se týmu přezdívá, se šampionátu účastní už potřinácté, ale na titul stále čekají. Dvakrát se alespoň probojovali do finále, stalo se tak v letech 1974 a 1994. Letos by jistě chtěli proklouznout alespoň do vyřazovacích bojů, ale k tomuto cíli potřebují ještě alespoň jednou bodovat.

„Věděli jsme, že právě Súdán je tým, který musíme porazit. Potřebovali jsme tento zápas vyhrát,“ nechal se slyšet kouč Patrick Phiri. „Nehráli jsme sice nejlépe, ale třikrát jsme skórovali a to je to, co se počítá,“ dodal lodivod Zambijců, který se dnes opět bude muset obejít bez útočníka Felixe Sunza, jenž se stále nezotavil z malárie. Hrát by naopak už měl jiný forvard Chris Katongo.

Papírovým favoritem utkání je Kamerun, na který si můžete vsadit s kursem 1.50. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.75. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Zambii, jejíž výhra je oceněna kursem 5.65. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama