Hlavní obsah

Pobřeží slonoviny má už postup jistý

První velké překvapení Afrického poháru národů je na spadnutí. Váhavá Nigérie může skončit před branami čtvrtfinále a to dosti snadno, stačí když Mali uhraje alespoň bod s Pobřežím slonoviny.

Foto: Panoramic

Hráči Pobřeží Slonoviny oslavují vstřelenou branku

Článek

Sloni mají postup mezi elitní osmičku jistý a je tak možné, že kouč Gerard Gili bude šetřit některé opory. „Pobřeží slonoviny se už kvalifikovalo a jsem si jist, že Gili prostřídá své hráče. Z mého pohledu nebude hrát Drogba. Gili jim dá delší čas na regeneraci,“ konstatoval kouč Mali Jean-Francois Jodar, jehož svěřenci na úvod porazili Benin a následně uhráli bezbrankovou remízu s Nigérií.

„Máme čtyři body, Nigérie pouze jeden. Když nyní získáme bod, postoupíme, ale ve fotbale se nedá hrát na remízu. Budeme hrát na vítězství a skončí-li zápas remízou, budeme rovněž spokojeni,“ konstatoval lodivod Mali, který se dnes musí obejít bez klíčového středopolaře Mahamadoua Diarry, jenž pyká za žluté karty.

Jak už bylo zmíněno, Slonům už postup neuteče, nyní jen záleží na tom, z jaké příčky postoupí. Remíza v tomto směru vyhovuje oběma, jelikož Pobřeží slonoviny body doposud neztratilo a je v tuto chvíli jasným lídrem tabulky.

„Jsem extrémně šťastný z našich výkonů. Odstartovali jsme dobře a chceme takto pokračovat i v posledním zápase skupiny s Mali,“ řekl kouč Gili, čímž zamítl spekulace ohledně nerozhodného výsledku. Jisté je, že nenastoupí stoper Kolo Toure, který se zranil v zápase s Beninem.

Díky už jistému postupu nejsou Sloni až tak velkým favoritem a vsadit si tak na ně můžete s poměrně vysokým kursem 2.20. Jak už bylo zmíněno, remíza vyhovuje oběma, což se jednoznačně promítlo v kursu, který na tuto příležitost činí pouze 2.00 rovné. Na vítězství Mali vypsali bookmakeří bwin kurs 6.80.

Reklama