Hlavní obsah

Kamerun potřebuje vyhrát

Kamerun na úvod afrického šampionátu podlehl obhájcům trofeje z Egyptu, čímž si bezesporu k postupu do čtvrtfinále nepomohl. Krok pravým směrem však udělal v dalším zápase se Zambií a porazí-li dnes i Súdán, ve čtvrtfinále nebude chybět.

Foto: sports.yahoo.com

Kamerunský fotbalista Samuel Eto'o

Článek

Nezkrotní lvi jsou jedním z horkých kandidátů na zisk titulu, což by jistě rádi potvrdili pátou trofejí z Poháru afrických národů. Poslední šampionát tomuto mužstvu moc nevyšel, když skupinou prošlo bez ztráty bodu, ale ve čtvrtfinále podlehlo Pobřeží slonoviny. Letos se tento scénář bezesporu opakovat nebude, jelikož svěřenci trenéra Otta Pfistera už ztratili a postup do vyřazovacích bojů nemají před posledním zápase ve skupině stále jistý.

Německý kouč dnes bude opět spoléhat na útočníka světového formátu a jednu z hlavních postav současné Barcelony - Samuela Eto'a. Ten na šampionátu vstřelil už tři branky, díky nimž vyrovnal historický střelecký rekord Laurenta Pokoua, který se na africkém šampionátu trefil patnáctkrát. Očekává se, že Eto'o dnes vstřelí svou celkově už šestnáctou branku a bývalého útočníka Pobřeží slonoviny nadobro sesadí z čela historické tabulky střelců.

„Jsem opravdu šťastný, že se moje jméno zapsalo do historie afrického fotbalu. Jsem pyšný na to, že držím krok s legendou jako je Pokou. Nyní je však hlavním cílem postup našeho týmu do čtvrtfinále, ale chci se rovněž střelecky prosadit,“ konstatoval barcelonský kanonýr.

Súdán je papírově nejslabší tým skupiny C, a i když už dvakrát prohrál, stále má šanci na postup mezi nejlepší osmičku. Ten je však velmi nereálný a určitě se neočekává. Mužstvo složené pouze ze dvou tamních klubů - Al Merreikh (vítěz poháru) a Al Hilal (vítěz ligy) - se letos vrátilo na africký šampionát po 32 letech a zkušenosti mu tak jednoznačně chybí. Svěřenci trenéra Mohameda Abdallaha to potvrdili hned v úvodním zápase se Zambií, které podlehli rozdílem třídy, prohru 0:3 utrpěli následně i s Egyptem.

„Náš tým hrál v první polovině zápasu s Egyptem dobře, díky čemuž si vytvořil i několik zajímavých brankových příležitostí, které nám mohly přinést vítězství. Ale chyby soupeře jsme nedokázali využít a jsme zklamaní. Zápas s Kamerunem pro nás bude o to těžší,“ konstatoval asistent trenéra Abdul Hamid Oumar.

Na vítězství favorizovaného Kamerunu si můžete u sázkové kanceláře bwin vsadit v kursu 1.13. Na výhru Súdánu určili bookmakeři vysoký kurs 15.00 rovných. Na remízu je kurs 6.75.

Reklama