Hlavní obsah

Ottawa hostí Boston

Poslední lednový den přivede na led téměř polovinu mužstev NHL. Los Angeles pokračují v putování po východě na ledě Islanders. V atlantické divizi Philadelphia hostí druhý klub z New Yorku. Po dni volna si vzájemný duel zopakují v opačném gardu Washington a Montreal. V severovýchodní divizi vedoucí Ottawa hostí Boston.

Článek

Senátoři orámovali vstup do dalšího roku dvěma divokými prohrami. Po určitém vzchopení se přišlo další nepříjemné období v polovině ledna. Ani pouhá jediná výhra z šesti utkání ovšem nemohla ohrozit jejich postavení ve východní konferenci. Ottawa se dostala do problémů tentokrát především kvůli absenci dvou útočníků z elitní řady. Heatley bude mimo hru zřejmě poměrně dlouhou dobu. Stav kapitána Alfredssona je zase do jisté míry nevyzpytatelný. Trenér Ottawy chce s blížícím se play off ukončit pravidelnou rotaci brankářů a hodlá najít skutečnou jedničku. Gerber se zasloužil o všechny tři výhry mužstva ve druhé polovině ledna. Emery měl naopak v krátké době opět problémy, protože nedorazil včas na trénink. Situace se tak možná vyřeší sama poměrně rychle.

Medvědi mají s brankáři trable jiného druhu. Letní posila je dlouhodobě zraněná a ta prosincová po nadějném začátku přestala přesvědčovat. Nejlépe si tak v dresu Bostonu vede Thomas, který podal spolehlivý výkon i ve dvou zápasech klubu, které orámovaly odpočinkový exhibiční víkend. Vydatně mu ovšem pomohli i jeho spoluhráči, kteří v těchto dvou zápasech využili polovinu přesilových her, díky nimž docílili tedy tří gólů. Boston nadále trápí rozsáhlá marodka. Kromě brankáře Fernandeze jsou na ní dva obránci a tři útočníci. Blízko návratu jsou alespoň zkušení Axelsson a Murray. Vzhledem k jejich absenci se do prvního týmu znovu dostal Sobotka, ale Boston je bude potřebovat. Díky posledním zápasům si klub polepšil, má odehráno méně utkání než jeho soupeři v boji o postupovou osmičku, ale vyhráno zdaleka ještě nemá.

Bookmakeři bwin předpokládají, že dnes naváže na opětovný vzestup domácí klub. Ottawa je u nich v kursu 1,75 zřetelným favoritem tohoto divizního duelu. Hosté ovšem na jejím ledě nebývají bez šance a v minulých ročnících zde minimálně jednou vždy dokázali vyhrát. Dnes si lze na úspěch Bostonu vsadit v kursu 3,7 .

Reklama