Hlavní obsah

Zvedne se Alkmaar proti lídrovi?

Doslova tragickou formu má v posledních měsících Alkmaar. Tým, který v předešlých sezonách bojoval o přední příčky Eredivise, se propadá tabulkou stále níž a níž. Obrátit vše k dobrému by dnes mohl souboj s Eindhovenem.

Článek

Svěřenci Louise van Gaala nevstoupili do probíhající sezony špatně, ale hodně rychle začali ztrácet plyn. Toto zhoršení momentálně znamená 11. příčku v tabulce a dokonce 20bodovou ztrátu na vedoucí PSV. Do roku 2008 vstoupil Alkmaar debaklem 1:6 s Ajaxem. Následně sice porazil slabý Graafschap, ale hned tři dny na to prohrál 0:4 s Heerenveenem. V dalším zápase doma překvapivě nestačil na Bredu a ani z Tilburgu nepřijel s pořízenou.

Zlepšení AZ prokázali až v uplynulém týdnu, když uhráli remízu 2:2 v Rotterdamu s Feyenoordem. „Konečně jsme hráli s chutí. Jestliže takto budeme bojovat i nadále, těžko nás někdo porazí. Proto si myslím, že můžeme uhrát dobrý výsledek i s PSV,“ konstatoval obránce David Mendes da Silva. V sestavě Alkmaaru se jistě neobjeví zranění Joey Didulica, Stijn Schaars, Gijs Luirink, Maarten Martens a Milano Koenders. Nejistý je navíc start Graziana Pelle.

PSV Eindhoven prožívá bezpochyby lepší sezonu než domácí, díky čemuž míří za čtvrtým ligovým titulem v řadě. V tuto chvíli má osmibodový náskok na druhý Ajax, což není rozhodně málo, ale titul stále zaručen nemá.

Do letošního roku vstoupili muži kouče Sefa Vergoossena na jedničku, když do této chvíle ztratili body pouze za remízu 1:1 ve Venlo. Už 60letý kouč má tak důvod ke spokojenosti. „Jsme v dobré pozici po třech vítězstvích v řadě, ale chceme vyhrát i další zápas. Stále se můžeme zlepšovat a v trénincích na tom pilně pracujeme,“ nechal se slyšet lodivod hostí, který se dnes bude muset obejít bez dua Mika Vayrynen - Eric Addo. Dlouhodobě zranění jsou navíc John de Jong a Tommie van der Leegte, zatímco Balazs Dzsudzsak je už připraven nastoupit.

Favoritem zápasu jsou podle bookmakerů společnosti bwin hosté, na které vypsali kurs 2.15. Remízu ocenili hodnotou 3.20 . Myslíte si, že Alkmaar dnes překvapí a vítězstvím naváže na úspěch z Rotterdamu, pak je kurs 3.00 rovné nabízen právě pro vás.

Reklama