Hlavní obsah

Postoupí Sloni mezi nejlepší čtyřku?

Africký pohár národů se nám přehoupl do vyřazovacích bojů. Za největšího favorita je stále považováno Pobřeží slonoviny, které ve skupině neztratilo ani bod a ve čtvrtfinále změří síly s Guineou.

Foto: Panoramic

Hráči Pobřeží Slonoviny oslavují vstřelenou branku

Článek

Sloni prošli základní skupinou bez sebemenších problémů, když postupně porazili Nigérii, Benin a také Mali s celkovým skóre 8:1. Vše se ale nyní maže a jak předloni Kamerun dokázal, ani tři vítězství ve skupině nic neznamenají. Pobřeží slonoviny však chce postoupit dále i proto, že letos nesmírně touží po titulu afrických šampiónů.

„Musíme být na pozoru, fotbal je nevyzpytatelná hra,“ nechal se slyšet klíčový muž Slonů Didier Drogba. „Jak jsem už dřív konstatoval, Guinea je těžký soupeř. Hrají velmi dobře týmově a chystají se dostat ze sebe to nejlepší,“ upozornil na sílu soupeře kanonýr Chelsea. Kouč Gerard Gili nemá dnes jistotu, že bude připraven stoper Kolo Toure, naopak po odpočinku v posledním zápase se vrací do sestavy Salomon Kalou, Aruna Dindane a Abdoulaye Meite.

Guinea prohrála na úvod šampionátu s domácí Ghanou jen díky Muntariho brance z 89. minuty. Ve druhém utkání se však už radovala z vítězství, když porazila v poměru 3:2 favorizované Maroko. K postupu ji nakonec stačila remíza 1:1 s největším outsiderem šampionátu Namíbií. Klíčová v tomto zápase možná byla absence kapitána a zároveň největší hvězdy týmu Pascala Feindounou. Ten však nenastoupí ani dnes, jelikož v zápase s Marokem obdržel červenou kartu, která znamená stop na dva zápasy.

„Pascale je důležitý hráč našeho systému,“ konstatoval útočník Souleymane Youla, jenž se střelecky prosadil v posledním zápase s Namíbií. „Je to pro nás velmi důležitý hráč a bez něj budeme muset hrát jinak,“ dodal kouč Robert Nouzaret.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu Pobřeží slonoviny. Na vítězství největšího favorita turnaje vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.40. Myslíte si, že Guinea uhraje alespoň remízu a dotáhne tak zápas do prodloužení, pak si vsaďte na její neprohru - kurs je 2.50. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama