Hlavní obsah

Chorvatský Split uvidí Nizozemce

Split dnes hostí celkově devátý reprezentační zápas domácího týmu od revoluce v roce 1991. V jaderské metropoli se však Chorvatům moc nedaří, když zde uhráli pouhých šest remíz, spravit chuť si mohou nyní s Nizozemskem.

Článek

Chorvatsko bezesporu patří už několik let k nejlepším reprezentacím světa, což nedokázalo pouze vyřazením Anglie v kvalifikaci na Euro, ale i například účastí v semifinále na MS 1998 ve Francii. Na Euro se jim však pravidelně moc nedaří a o to pečlivěji se jistě chtějí připravit na nadcházející šampionát v Rakousku a Švýcarsku. Jak už bylo zmíněno, svůj postup vybojovali ve skupině, kde byla kromě druhého Ruska také Anglie, jenž doplatila na domácí porážku od Chorvatů v závěrečném zápase skupiny.

Po dvou letech se dnes vrací svěřenci Slavena Biliče do Splitu, kde naposledy remizovali 1:1 v přátelském duelu s Brazílií. Nyní je nečeká o moc slabší soupeř. „Jsme potěšeni, že se vracíme do Splitu proti jednomu z nejlepších týmů světa, který se svou kvalitou může rovnat právě i Brazílii,“ konstatoval kouč Chorvatů, který má k dispozici všechny své hvězdy.

Ani Nizozemci v poslední době nechyběli na velkých fotbalových akcích a tradičně jsou pasováni do role jednoho z favoritů. Na nadcházejícím evropském šampionátu tomu nebude bezesporu jinak i přesto, že v kvalifikaci měli docela velké problémy. V na první pohled ne moc silné skupině bojovali o postup s Rumunskem a Bulharskem. Právě Bulhaři nakonec získali o pouhý bod méně než Oranjes a na závěrečný turnaj se tak ani letos nepodívají.

Dnes však Nizozemci nenastoupí zdaleka kompletní. Trenér Marco van Basten se musí obejít bez Ruuda van Nistelrooye, Robina van Persieho a Arjena Robbena. V nominaci chybí i další ofenzivní hráč Dirk Kuyt. Zranění jsou dále Orlando Engelaar a Clarence Seedorf. Táhnout Nizozemce by tak měl především Rafael van der Vaart. „Je mi vždy ctí, hrát za Holandsko. Během závěrečného turnaje mohou být někteří hráči také zranění,“ konstatoval špílmachr Hamburku.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin má utkání mírného favorita v mužstvu domácích, když na něj vypsali kurs 2.30. Remízu ocenili hodnotou 3.15. Myslíte si, že Nizozemsko dokáže Chorvatsko na jeho hřišti porazit? Jestliže ano, poté využijte kursu 2.85.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články