Hlavní obsah

Naváže Fenin na svůj hattrick?

Fantastický start do jarní části sezony prožil před týdnem Eintracht Frankfurt na hřišti Herthy Berlín. Hattrickem se blýskl český reprezentant Martin Fenin, který se dnes poprvé představí domácím fanouškům v zápase s Arminiou Bielefeld.

Článek

Jednoznačně nejvíce skloňovaným jménem posledního fotbalového týdne byl nejen v Německu Martin Fenin, který se blýskl svým vůbec prvním hattrickem ve svém vůbec prvním bundesligovém startu. Jeho tři góly navíc znamenaly vítězství Frankfurtu 3:0 v Berlíně s Herthou, kde tento klub vyhrál naposledy před čtyřmi lety. „Kdybych řekl, že mě tak úspěšná premiéra nezaskočila, každý by řekl, že jsem blbec. Pocity jsou výborný, začínám si teprve uvědomovat, co se mi povedlo,“ uvedl po zápase na svých webových stránkách teplický odchovanec.

Dnes ho spolu se svým týmem čeká úvodní jarní domácí duel. „Je velmi důležité hrát kompaktně a využívat gólových šancí. Když to všechno zvládneme, tak s publikem za zády máme šanci vyhrát i proti Bielefeldu ,“ nechal se slyšet kouč Friedhelm Funkel, který bude postrádat Vasoskiho, Preusse, Prölla, Hellera, Meiera a Chaftara.

Těchto absencí bude chtít jistě využít Arminie, která před týdnem doma podlehla nejtěsnějším možným rozdílem Wolfsburgu a do jarní části tak nevstoupila zrovna úspěšně. Chuť si tak jistě chce spravit nyní v Commerzbank Aréně. Venku se však Bielefeldu už tradičně nedaří; na podzim prohrál na hřištích soupeřů hned šest zápasů z osmi.

„Je pravda, že jsme v osmi zápasech venku šestkrát nezazářili. Naše hra byla sice kompaktní, ale chyběla nám zakončení. Tam bychom se měli zlepšit,“ konstatoval Michael Frontzeck, kouč hostí, v jehož základní jedenáctce se bezesporu objeví český obránce Radim Kučera. Šance se naskytla i Petru Gabrielovi, jelikož se zranil Andrej Mijatovič. Útok posílí Sibusiso Zuma, který se stejně jako Fernandez vrátil z Afrického poháru národů, druhý jmenovaný si však přivezl i zranění. Hrát by stále neměl ani Daniel Halfar.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání favorita v podobě domácího mužstva. Na Frankfurt vypsali kurs 1.65. Kurs na remízu má hodnotu 3.40 a na vítězství Bielefeldu si můžete vsadit v kursu 5.00 rovných.

Reklama