Hlavní obsah

Spraví si Kolín chuť v Cáchách?

Famózní formu měl na konci podzimní části 2. bundesligy Kolín nad Rýnem. Do druhé poloviny však vstoupil pouhou domácí remízou se St. Pauli a dnes v Cáchách jistě bude usilovat o lepší výsledek.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Kolín předloni spadl z elitní německé fotbalové soutěže, a jelikož mu nevyšel okamžitý pokus o návrat, pouze druholigové vody brázdí i letos. Cíl Kozlů pro letošní sezonu je tak jasný - poprat se o postup. Prozatím si nevedou špatně, jelikož na postupovou příčku aktuálně ztrácí pouhý bod, který mohou získat už v dnešní dohrávce 19. kola.

Uspět však nebude pro svěřence trenéra Christopha Dauma nic jednoduchého, jelikož 2. bundesliga je dosti vyrovnaná. To se jasně potvrdilo před týdnem, kdy Kolín nedokázal doma porazit St. Pauli. Remízu navíc zachránil až šest minut před koncem Němec s turackými kořeny Adil Chihi. „Každý zápas je nyní nesmírně důležitý,“ s těmito slovy vstupuje do duelu s Cáchy kouč Daum, který může využít kompletního kádru.

Mužstvo Cách hrálo bundesligu ještě loni, avšak letos se mu prozatím moc nedaří, ale nic není stále ztraceno. V tuto chvíli ztrácí na postupovou příčku osm bodů, což není nedostižitelný rozdíl i proto, že si muži trenéra Jürgena Seebergera odvezli na úvod jarní části tři body ze hřiště Jeny. Utkání to bylo velmi dramatické, když ještě 15 minut před koncem Cáchy prohrávali, ale nakonec dokázali zvítězit v poměru 3:2.

Nyní hostí první jarní derby před domácím publikem, ve kterém chtějí rovněž uspět. „Hrozně se těším na atmosféru derby samotného a vyprodaný stadion,“ nechal se slyšet kouč Seeberger, který se i dnes bude muset obejít bez Thomase Stehla. Při tréninku se navíc minulý týden zranil Reiner Plaßhenrich, hrát nebude ani Hrvoje Vukovič, který sice už začal s tréninkem, ale pro zápasové zatížení stále není připraven.

O derby se říká, že nemá favorita. Bookmakeři to dnes vyjádřili naprosto vyrovnanými kursy. Na vítězství Kolína či Cách si tak můžete u bwin vsadit s kursem 2.55. Na remízu vypsala světová jednička kurs 3.20.

Reklama