Hlavní obsah

Costa Do Sauipe uvidí souboj antukářů

Začátek roku dává tradičně prostor jihoamerickým turnajům, na nichž se tenisté střetávají na antuce. Prestižní Brasil Open si málokterý antukář nechá ujít a v Costa Do Sauipe tak letos nechybí Nicolasové Almagro a Massu, kteří si to dnes rozdají ve vzájemném souboji.

Článek

Na okruhu ATP se tito hráči potkali doposud dvakrát. První souboj se datuje do roku 2006, kdy se střetli právě v Brazílii a úspěšnější byl Jihoameričan. Ještě tentýž rok se však proti sobě postavili na evropské půdě, konkrétně v Římě a tam naopak vyhrál Španěl Almagro.

V tuto chvíli 22letý rodák z Murcie zakončil loňskou sezonu ne moc dobrými výsledky, ve kterých letos prozatím pokračuje; ve 2. kole turnaje v Aucklandu byl nad jeho síly Julien Benneteau a na Australian Open nestačil hned na úvod na Marina Ciliče. Těmito výsledky však jen potvrdil, že tvrdý povrch nemá opravdu moc v oblibě a nyní na antuce se od něj očekává rozhodně více. To potvrdil loni, kdy dokázal obhájit titul na prestižním španělském podniku ve Valencii.

Oranžový povrch má v oblibě i Nicolas Massu, který přicestoval do Costa Do Sauipe v pozici předloňského vítěze. To je však pro tenistu, který v roce 2004 vyhrál Olympijské hry, poslední získaný titul, s čímž rozhodně spokojený není. Blízko triumfu byl loni ve Vina del Mar, kde si stejně jako rok předtím zahrál finále, ale letos si ve svém rodném městě už tak dobře nevedl, jelikož hned v úvodním kole nestačil na Sergia Roitmana. Tímto výsledkem tak jen navázal na neúspěch z Melbourne, kde prohrál v 1. kole s Jamesem Blakem. Nejlepší letošním výsledkem tak pro Massua zůstává čtvrtfinále z Aucklandu.

Jak už bylo zmíněno, vzájemná bilance těchto hráčů je vyrovnaná. Myslíte si, že se dnes dostane do trháku Almagro? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.33. Jste-li názoru, že vyhraje Massu, pak využijte kursu 2.78, který na něj vypsala společnost bwin.

Reklama