Hlavní obsah

Naváže Tsonga na úspěšný leden?

Na tenisovém turnaji v Marseille se dnes představí finalista uplynulého Australian Open - Jo-Wilfried Tsonga. Jeho úvodním soupeřem bude Chorvat Mario Ančič, který stále nabírá formu po dlouhodobé nemoci.

Článek

Asi jen ten největší optimista by čekal, že se Tsonga dokáže probojovat do finále úvodního grandslamu sezony. Avšak stalo se a nutno poznamenat, že si Francouz svou účast v posledním duelu Australian Open opravdu zasloužil. Cestou do finále totiž porazil například Rafaela Nadala, Rusa Južného či krajana Gasqueta. V letošním roce to však nebyl první Tsongův úspěch, jelikož si hned v úvodu sezony zahrál semifinále v Adelaide.

Rodák z Le Mans ale stále musí zapracovat na své dlouhodobé výkonnosti, kterou nemá nikterak slavnou, díky čemuž je i přes své letošní úspěchy až 20. hráčem světa. Na svém kontě navíc stále nemá ani jeden titul z podniku ATP, což je pro finalistu grandslamu dosti neobvyklé.

O první trofej se Tsonga jistě popere nyní v Marseille, kde se na úvod střetne s Mariem Ančičem. Ten měl v loňském roce velké zdravotní problémy; bojoval s mononukleózou, díky které přišel o více než polovinu sezony. Přesto se po svém návratu dokázal probojovat do čtvrtfinále ve Stockholmu a také na prestižním podniku ATP Masters Series v Madridu. To však nezabránilo Chorvatovu výraznému poklesu na žebříčku ATP, když z elitní desítky spadl až na 83. pozici.

Do letošní sezony tak rodák ze Splitu vstoupil s jasným cílem - vrátit se zpět. Naneštěstí však hned v úvodu roku musel opět bojovat se zdravotními problémy, díky nimž spadl v žebříčku až na 135. příčku a až dnes si odbude zápasovou premiéru v roce 2008.

Myslím, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do 2. kola může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem domácí Tsonga, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.23. Věříte-li naopak, že Ančič vyhraje svůj úvodní letošní zápas, pak si na něj vsaďte - kurs je 3.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články