Hlavní obsah

Villarreal čeká duel na promrzlé ruské půdě

Nový ročník ruské fotbalové ligy ještě zdaleka nezačal, avšak na to se v Poháru UEFA ohledy neberou. Úřadující mistr z Petrohradu si na podzim kromě titulu vybojoval i postup do jarních evropských bojů, které dnes odstartuje zápasem s Villarrealem.

Článek

Zenit v listopadu svedl tuhý souboj o titul s moskevským Spartakem, jenž nakonec vyhrál o dva body. Úspěšný byl také v Poháru UEFA, i když suverénně si rozhodně nevedl. S postupem se totiž už pomalu loučil, ale Alkmaar v posledním kole prohrál doma s Evertonem a Petrohrad se tak udržel na třetí příčce tabulky skupiny A. Těchto úspěchů si nemohla všimnout ani širší fotbalová veřejnost, což vyústilo v odchody Erika Hagena do Wiganu a Martina Škrtela do Liverpoolu. Na spadnutí byl i přestup špílmachra Andreje Aršavina, který nakonec v kádru ruského mistra ještě zůstal.

Po přípravě ve španělské Malaze čeká dnes Petrohrad první ostrá zkouška roku 2008. V ní bude jistojistě chybět vykartovaný Nicolas Lombaerts. Na střed obrany by se tak měl posunout Ivica Križanac a ve středu zálohy bude operovat Roman Shirokov. „Naše souhra se zlepšuje s každým zápasem a tréninkem. Nemáme žádné problémy, potřebujeme dopilovat pouze detaily,“ konstatoval Shirokov s ohledem na odchody Škrtela a Hagena.

I Villarreal má za sebou velmi dobrý podzim. V Primera Division se totiž stále drží na třetí příčce tabulky a v Poháru UEFA si nevede o nic hůře. Do jarních bojů totiž postoupil bez sebemenších problémů, když ve skupině C, v níž byla mimochodem i Mladá Boleslav, skončil první. Budeme-li počítat i první kolo, které sehrála Žlutá ponorka s BATE Borisov, venku vyhrála všechny tři hrané zápasy.

„Villarreal chce vždy vyhrávat na všech frontách a stejné to bude v Petrohradu,“ nechal se slyšet obránce Diego Godin. „Klíčové by mohlo být vstřelit gól. Ale musíme si dát pozor na zimu, v Moskvě jsme zažil sedm stupňů pod nulou,“ upozorňuje Angel López, který je fit po zranění kolene. Hrát by měli i Robert Pires a Nihat, které o víkendu kouč Manuel Pellegrini šetřil. Zranění naopak jsou Marcos Senna, Matias Fernandez a Fabrizio Fuentes.

Petrohrad, ač má výhodu domácího prostředí, je papírovým outsiderem zápasu a na jeho vítězství si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.90. Pokud si myslíte, že zápas skončí remízou, pak se nabízí kurs 3.30. A na výhru Villarrealu vypsali bookmakeři kurs 2.20.

Reklama