Hlavní obsah

Rozjeté Marseille hostí nerozehraný Spartak

Ruským zástupcem v jarních bojích Poháru UEFA není pouze Petrohrad, ale také Spartak Moskva. Vicemistr uplynulého ročníku ligové soutěže má v osmifinále za soupeře Olympique Marseille.

Článek

Francouzský zástupce bojoval na podzim v Lize mistrů, ale ve skupině A nakonec skončil až za Liverpoolem a Portem. Pokračovat tak musí v soutěži nižšího řádu, v níž se však Marseillais pravidelně daří, což dokládají finálové účasti z let 1999 a 2004. „Je to jiná soutěž, ale cíle máme stejné,“ konstatoval kapitán Lorik Cana.

V poslední době se navíc svěřenci kouče Erica Geretse zvedli v domácí soutěži a do dnešního zápasu se Spartakem Moskva jistě vstoupí plní sebevědomí. „Jestliže se nám podaří udělat výsledek v prvním zápase, pak nás čeká snazší odveta,“ dodal albánský záložník. „Čeká nás duel s jedním z nejlepších týmů Evropy a já věřím, že se s tím moji hráči vyrovnají. V poslední době se nám daří,“ řekl trenér Gerets, který bude postrádat defenzivní duo Julien Rodriguez a Ronald Zubar.

Na druhou stranu hřiště se dnes postaví mužstvo, které soutěžní zápas hrálo naposledy v prosinci. V Rusku totiž liga začíná až v březnu, což je pro Spartak jistě nevýhodné. „Škoda, že se teď Olympique rozehrál. Pro nás to bude složité také proto, že nemáme odehrané žádné soutěžní zápasy. Na druhou stranu je určitě výhodou, že začínáme venku,“ konstatoval obránce Spartaku Martin Jiránek, který se dnes vinou zranění na hřišti jistojistě neobjeví. Podobně je na tom Ignas Dedura, hrát by naopak už měl druhý český legionář Moskvanů - Radoslav Kováč.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin favorita v celku Marseille. Na domácí si tak můžete vsadit s kursem 1.55. Remíza je oceněna hodnotou 3.60 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 5.50. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama