Hlavní obsah

Atletiko Madrid čeká zápas v Boltonu

Srovnání španělské a anglické kopané dnes bude k vidění v Boltonu, kam zavítá madridské Atletiko. Wanderers se v Premier league nevede nejlépe a v Poháru UEFA by si jistě rádi spravili chuť.

Foto: Jiří Reichl

Ilustrační foto - fotbal

Článek

Bolton vstoupil do sezony špatně a dlouho se držel na sestupových příčkách anglické elitní soutěže. Postupem času se z nich dostal, ale současný náskok tří bodů není stále nic úžasného a svěřenci trenéra Garyho Megsona budou muset ještě hodně zabrat, aby nepřišli o prvoligovou příslušnost.

V Poháru UEFA se Boltonu daří lépe, což potvrdil postupem do jarních bojů, i když byl nalosován do silné skupiny F po bok Bayernu Mnichov, Bragy, Arisu Soluň a CZ Bělehrad. O postup mezi nejlepší šestnáctku se Trotters poperou s Atletikem Madrid, což jistě není lehký soupeř. „Nemyslím si, že Atletiko u nás bude hrát defenzivně, jelikož na to nemají hráče. To by nám mělo vyhovovat, proti silným týmům hrajeme vždy dobře,“ konstatoval kouč Megson, který už dnes může počítat s Ivanem Campo. Nejistý je start dua Heidar Helguson - Joey O'Brien.

Madridské Atletiko zažívá rozhodně povedenější sezonu než domácí. V Primera division totiž bojuje o třetí příčku a v podzimních zápasech Poháru UEFA si rovněž vedlo znamenitě. Do jarní fáze tak postoupilo bez sebemenších problémů, když vyhrálo skupinu B před Panathinaikosem Atény a skotským Abeerdenem.

Indios tak mají vše parádně rozjeté a rozhodně ve svých výsledcích chtějí pokračovat i na jaře. „Chceme vyhrávat. Proti Boltonu máme velké naděje, ačkoliv víme, že to nebude jednoduché,“ konstatoval útočník Diego Forlán, který v létě přišel z Villarrealu. Atletiko však dnes bude postrádat hned několik hráčů. Karetní tresty mají Raul Garcia a Luis Garcia. Zranění jsou navíc brankář Leo Franco, obranné trio Georgios Seitaridis, Juan Valera a Ze Castro, plus záložník Thiago Motta.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin žádného výrazného favorita. Na vítězství Boltonu si můžete vsadit s kursem 3.00 rovné. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.30. Jestliže věříte formě Atletika, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 2.15.

Reklama