Hlavní obsah

Šlágr Serie A: Juventus - AS Řím

V 23. kole nejvyšší italské soutěže změří síly dva celky z čela tabulky - na půdu třetího Juventusu zavítá druhé AS Řím. Hosté ztrácejí na vedoucí Inter už 8 bodů, přesto se nevzdávají naděje na zisk titulu. Juve touží po druhém místě, které by jim zajistilo přímý postup do Champions league.

Článek

Domácí si drží úctyhodnou sérii 13 utkání bez porážky. Po dvou remízách s Catanií a Sampodrií Janov z úvodu letošního roku celek Staré dámy zdolal 3:1 Livorno, ale vzápětí opět ztratil body za remízu 1:1 s Cagliari. V posledním duelu si svěřenci kouče Ranieriho poradili s šestým Udine v poměru 2:1. Ve výborné formě se po zranění vrátil záložník Mauro Camoranesi, který proti celku ze severu Itálie vsítil vyrovnávací branku.

„Naším cílem je Liga mistrů, a proto by bylo lepší skončit na druhém místě, čímž bychom se vyhnuli ošemetnému předkolu. Pokud Řím porazíme, budeme mít druhou příčku nadosah,“ dodává brankářská opora Juventusu Gianluigi Buffon, jenž si je vědom aktuálního čtyřbodového manka na AS.

Rozsáhlá marodka domácích z posledních týdnů se výrazně zúžila. Mimo hru zůstávají už jenom dlouhodobě zranění Jorge Andrade a Marco Marchionni. Z vysokých horeček se již oklepal nejlepší střelec Turínských David Trezeguet, který i přes slušnou formu Vincenza Iaquinty nastoupí na hrotu po boku kapitána Alessandra Del Piera. Trenér Claudio Ranieri nejspíš postaví do základu posilu z Liverpoolu - Mohameda Sissoka. Pouze na lavičku tak usedne další záložník Antonio Nocerino.

Hosté po Vánocích třikrát zvítězili, ale velmi nečekaně podlehli před dvěma týdny tehdy předposlední Sieně výrazně 0:3. Toto překvapivé zaváhání hráči AS alespoň trochu napravili minulý týden, když zdolali 2:0 tápající Regginu.

„Chceme si odvést 3 body. Do konce sezony zbývá 16 utkání a ještě není nic rozhodnuto. Stále věřím v zisk titulu,“ dodává brazilský forvard Mancini, který dnes nastoupí na hrotu po boku Rodriga Taddeie a Francesca Tottiho.

Právě kapitán Římanů Totti po návratu po zranění 3 utkání neskóroval a pomalu začíná hledat ztracenou střeleckou mušku. Trenér hostí Luciano Spalletti rovněž nemá velké problémy se skládáním sestavy. Jediný otazník visí nad startem brazilského reprezentačního beka Juana.

Mírným favoritem dnešního klání je domácí Juventus s kusem na výhru 2.35. Na vítězství hostujícího AS Řím vypsali bookmakeři kurs 3.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama