Hlavní obsah

Liberec přivítá ostravský Baník

Úvodní jarní kolo Gambrinus ligy zakončí dnes šlágr pod Ještědem. Domácí Liberec v něm změří síly s Baníkem Ostrava, který se na jaře bude prát o nejvyšší příčky tabulky.

Článek

Liberečtí fotbalisté mají za sebou na své poměry tragickou polovinu sezony. Na podzim totiž vybojovali pouhých 17 bodů, což momentálně stačí na 12. příčku tabulky. „Zase z toho žádnou tragédii ale neděláme. Fotbalový život běží v sinusoidách. Ti, kteří jsou nahoře, s hrůzou očekávají nějaký propad, my naopak žijeme v naději a očekávání, že přijde vzestup a zlepšení,“ řekl kouč Ladislav Škorpil, jehož tým má na jaře hodně co napravovat.

Tomu však jistě nenapomáhají hráčské odchody, kterých bylo na Severe Čech poměrně dost. Ve Slavii prodloužil hostování Daniel Pudil, za nímž zamířil i útočník Jan Blažek. Velké nároky měl navíc špílmachr Ivan Hodúr a tak ho vedení Slovanu uvolnilo do Mladé Boleslavi. Do německého Aue odešel stoper Adam Petrouš. Do Liberce naopak zamířili Marcel Gecov, Lukáš Vácha (oba Slavie), Ondřej Smetana (Fulnek) a Andrej Kerič (Cibalia, Chorvatsko).

V posledním přátelském utkání se Severočeši moc nepředvedli, jelikož prohráli s Bohemians 1905. „Ta porážka s Bohemians nás určitě neznervóznila. Spíš jsem zvědavý na to, v jaké stavu bude mužstvo v prvním mistráku,“ konstatoval liberecký trenér, který se dnes bude muset obejít bez trojice Frejlach - Vácha - Gecov. Nejistý je navíc start stopera Košťála.

Baník Ostrava je na tom po podzimu mnohem lépe jak domácí. Přezimoval totiž na čtvrté příčce tabulky a na jaře se může poprat o mety nejvyšší. „Pořád jsem se ještě nezbavil dojmu, že nejvíce si dokážeme ublížit my sami. Když zápas zvládneme bez zbytečných chyb a hluchých míst v defenzivě, jsme schopni uspět. Začátek jara je pochopitelně mimořádně důležitý a my ho chceme zachytit,“ konstatoval trenér Karel Večeřa, kterému v úvodním jarním duelu nebudou na hřišti chybět Svěrkoš, Bystroň a Marek. Zranění jsou naopak stále Lukeš, Bolf, Tchuř a Metelka.

Liberečtí vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného favorita a vsadit si tak na ně můžete v kursu 2.40 rovné. Remízu ocenili kursem 2.85. Na Ostravu najdete u stejné společnosti kurs 2.90.

Reklama