Hlavní obsah

David vyzve Goliáše

S novým týdnem jsou tu i nové tenisové turnaje. Jeden z nich hostí nizozemský Rotterdam, který dnes uvidí souboj 208 cm vysokého Iva Karloviče s o 41 cm menším Olivierem Rochusem.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Výška však není v tenise rozhodující, což dokládají i vzájemné zápasy těchto hráčů. Rochus totiž Karloviče v roce 2005 porazil nejen na tvrdém povrchu v Miami, ale dokonce i na trávě v Nottinghamu. Od té doby se na okruhu ATP nepotkali.

Během těchto tří let zaznamenal výraznější kvalitativní posun chorvatský velikán, který je momentálně 23. hráčem světa. V loňském roce získal hned tři turnajové tituly, když přemožitele nenašel na podnicích v Houstonu, Nottinghamu a Stockholmu. Finále si navíc zahrál v San Jose a na konci sezony prohrál v Basileji až s domácím Federerem v semifinále.

Rok 2008 odstartoval v Dauhá, kde však vypadl hned na úvod s bratrem svého dnešního soupeře Christophem Rochusem. Na Australian Open si ale vedl už lépe, jelikož mu stopku vystavil až ve třetím kole Rus Južnyj. Ten má sice nyní životní formu, přesto nemohl být Karlovič se svým vystoupením v Melbourne spokojen. Chuť si nespravil ani minulý týden v Marseille, kde sice porazil v úvodním kole Feliciana Lopeze, ale následně podlehl ve dvou setech Marcosi Baghdatisovi.

Do Rotterdamu tak Karlovič jistě přicestoval s touhou po lepších výsledcích. Proti je však bezesporu 27letý Olivier Rochus, který by rád napodobil svého bratra a rodáka ze Záhřebu tak rovněž porazil. Belgičan ale momentálně nezažívá nejlepší období své kariéry, což dokládá i jeho postavení v žebříčku ATP, kde mu patří až 55. příčka. Loni totiž nezvedl nad hlavu ani jednu trofej, nejblíže jí byl v Bombaji, kde si zahrál finále.

V probíhající sezoně na mizerné výsledky jen navazuje, když nejdříve vypadl v prvním kole turnaje v Dauhá a o zápas dále se loučil s podnikem v Aucklandu. Díru do světa neprorazil ani na úvodním grandslamu sezony, kde prohrál hned v prvním kole hladce ve třech setech se Samem Querrym ze Spojených států.

Jak bylo zmíněno výše, vzájemné zápasy však hovoří pro Rochuse. Myslíte si, že Belgičan svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si na něj vsaďte - kurs je 2.65. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.36, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Chorvata.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články