Hlavní obsah

Arsenal přivítá milánské AC

Pravděpodobně nejpikantnější dvojicí osmifinálových soubojů Ligy mistrů tvoří Arsenal s AC Milán. Kanonýři zažívají skvostnou sezonu, Rossoneri jsou zase v milionářské soutěži vždy velmi silní.

Článek

Úvodní zápas dnes hostí Emirates stadium, kde je Arsenal opravdu jen těžko zdolatelný. V dosavadním průběhu sezony to jen potvrzuje, když na podzim v Lize mistrů vyhrál všechny tři domácí zápasy s celkovým skóre 12:1. V této statistice nemůže Gunners nikdo konkurovat, i když nutno poznamenat, že hned 7 branek vstřelili svěřenci trenéra Arsene Wengera pražské Slavii.

V poslední době však Londýňané nezažívají nejlepší období. V Premier league se sice stále drží na špici tabulky, ale v obou domácích pohárech utrpěli debakly s Tottenhamem, respektive Manchesterem United, který o uplynulém víkendu uštědřil Kanonýrům debakl 4:0. „Jsme teď dole, ale jen trochu,“ připustil Wenger. Dnešní zápas ale bude pro jeho tým zase něco jiného a jistě chce uspět. „Každopádně je pro nás obrovská výzva hrát proti obhájcům. Tenhle zápas nám ukáže, jestli máme na to Ligu mistrů vyhrát,“ dodal kouč, jehož tým loni vypadl v osmifinále s PSV Eindohoven. V dresu Gunners se dnes na hřišti neobjeví zraněný kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Nejistý je navíc start brankáře Manuela Almuniy, který se zranil v už zmiňovaném duelu s Manchesterem.

Milánské AC neprožívá bezesporu tak vydařenou sezonu jako domácí, přesto touží po úspěchu a právě v Lize mistrů mu je asi nejblíže. V Serii A jsou totiž Rossoneri až pátí a na vedoucí Inter ztrácejí nedostižitelných 21 bodů. V milionářské soutěži svěřenci kouče Carla Ancelottiho obhajují nejen vítězství z loňského ročníku, ale také hodnost nejlepšího klubu této soutěže za poslední roky.

Narozdíl od domácích, by se v sestavě Italů mohl objevit český zástupce. Marek Jankulovski se totiž dal do pořádku po operaci kolene, v lize odehrál dva zápasy a dnes by tak mohl nastoupit. „Víme, že se Arsenal na nás chystá. Ale my se nebojíme, jsme přece šampioni,“ konstatoval „železný“ Paolo Maldini, který o víkendu nastoupil ke svému tisícímu zápasu. Ani Rossoneri však nejsou bez problémů. Brankářská jednička Dida je zraněný a náhradník Kalac si o víkendu zlomil prst, s čímž se dá chytat jen těžko.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě, což bookmakeři společnosti bwin vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny sázkové příležitosti. Na vítězství domácích si tak můžete vsadit s kursem 2.05. Kurs na remízu má hodnotu 3.10 a věříte-li ve vítězství Milánu, pak můžete svůj vklad znásobit cifrou 3.45.

Reklama