Hlavní obsah

Bochum přivítá o šest bodů lepší Hannover

Jednadvacáté kolo bundesligy dnes otevře tradiční předehrávka, ve které Bochum hostí Hannover. Obě mužstva patří do středu tabulky, lépe jsou na tom hosté, kteří by se v případě vítězství posunuli na 7. příčku.

Článek

Každý bod by jistě bodl i domácím, kteří loňský ročník bundesligy zakončili na pěkné 8. příčce. Letos jsou na tom však prozatím hůře, když momentálně zaobírají 13. místo tabulky. Sestupovým pozicím tak mají poměrně blízko, ale v jarní části sezony se jim prozatím docela daří.

Hned na úvod Bochum překvapila vítězstvím v Brémách. Následně doma remizovala 3:3 s Chotěbuzí, ale minulý týden podlehla rozdílem třídy Hamburku. Hodně kritiky se po posledním zápase sneslo na brankáře Jana Laštůvku, který na jaře inkasoval už sedmkrát. „Jan ví, že je pod tlakem, musí prokázat svou kvalitu,“ konstatoval kouč Marcel Koller, který dnes Laštuvkovi dá ještě šanci. Na hřišti se naopak neobjeví vykartovaný Christoph Dabrowki a zranění Tommy Bechmann s Martinem Meichelbeckem.

Příjemnější starosti mají momentálně funkcionáři Hannoveru, jejichž týmu se letos daří nad očekávání. Loni Roten skončili na 11. příčce tabulky, v probíhající sezoně jsou devátí se stejným bodovým ziskem jako sedmý Wolfsburg, respektive osmý Frankfurt. Muži kouče Dieter Hecking tak jistě pomýšlí i na evropské poháry, i když poslední zápasy jim nevyšly nejlépe.

Po cenné remíze v Hamburku, získal Hannover bod v domácím zápase s Karlsruhe a před týdnem podlehl na svém stadionu Bayernu Mnichov v poměru 0:3. Včera vedení klubu nabídlo smlouvu Janu Šimákovi, ten však přestup do svého bývalého mužstva zamítl a zůstává v celku Carl-Zeiss Jena. Není jisté, zda-li se dnes na hřišti objeví stoper Valerien Ismael, který se zranil v posledním bundesligovém zápase.

Utkání nemá výrazného favorita, na Bochum si tak můžete vsadit s kursem 2.40. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.70.

Reklama