Hlavní obsah

Nashville zakončí únorovou domácí sérii

Více než dvě třetiny klubů budou v sobotu usilovat o body v NHL. V prvním zápase dne bude New Jersey hájit vedoucí příčku v atlantické divizi proti Islanders. O vedení v celé východní konferenci půjde v utkání Pittsburghu s Ottawou. V jihovýchodní divizi bude hlídat Carolina svůj bodový odstup před Washingtonem. Nashville hostí Dallas.

Článek

Predátoři jsou klubem, kolem kterého je letos hodně živo nejen kvůli dění na ledě. Změny v jiných oblastech nicméně předznamenaly i hráčské letní přesuny, které v očích mnohých lidí šance mužstva z města country hudby značně degradovaly. Situace Nashvillu skutečně nejprve nevypadala dobře, ale nyní je již dva měsíce vše jinak. V tomto období se klubu nestalo, že by nebodoval ve dvou utkáních v řadě. Brankář Mason má schopného konkurenta v Ellisovi, který po Vánocích nedovedl klub alespoň k bodu pouze v jednom zápase z těch, v nichž začínal. Proti bývalému zaměstnavateli si dnes zahraje útočník Arnott, který je dle očekávání vedoucím mužem klubového kanadského bodování domácích. Aktivní je především v přesilových hrách, v nichž vstřelil polovinu gólů. Za Nashville naopak nebudou schopni nastoupit Sullivan a Gelinas.

Dallas prožil první dobré období po polovině listopadu a dařilo se mu celkově i ve dvou třetinách prosince. Definitivní výrazný vzestup však zaznamenal po exhibiční pauze na konci ledna. Dokázal vyhrát v řadě za sebou sedm zápasů, v nichž se činili především oba gólmani. Celkem inkasovali pouze deset branek, což je pozoruhodné o to více, že se klub musí obejít delší dobu bez klíčových obránců Zubova a Bouchera. Druhý jmenovaný se již k týmu alespoň připojil a cestuje s ním, ačkoli dnes do hry ještě nezasáhne. V útoku Dallasu včera také nebyli Barnes a Halpern. Do branky se vzhledem k náročnému programu posledních dní může postavit Smith. Dallas v uplynulých čtrnácti dnech těžil hodně z přesilových her, když dokázal využít téměř každou třetí.

Bookmakeři bwin v dnešním zápase mírně favorizují domácí klub. Nashvillu končí období, na které se hodně soustředil, protože v něm odehrál většinu zápasů na vlastním ledě, kde se mu daří. S fanoušky se může na více než dva týdny rozloučit výhrou v kursu 2,2 . Hosté se dostali ve své divizi do poměrně pohodlného vedení, ale nesmí zapomenout, že mají odehrán poměrně velký počet utkání. Dallas si zvykl na ledě dnešního soka jednou za sezónu v normální hrací době vyhrát a dnes to může potvrdit v kursu 2,6 .

Reklama