Hlavní obsah

Gambrinus ligu čeká severočeské a moravské derby

Po výhře nad Mostem vlétnou fotbalisté Teplic do dalšího severočeského duelu. Tentokráte "žlutomodří" zajíždí na horkou půdu Slovanu Liberec, který střádá plány na to, jak jednoho z aspirantů na titul obrat o body. Druhé klání má domácího favorita: Baník Ostrava hostí Zlín.

Článek

Slovan Liberec - FK Teplice  (sobota 15:00)

Hráči Slovanu hostí v 18. kole Gambrinus ligy regionálního rivala z Teplic. Domácí celek vstoupí do utkání s cílem potvrdit kvalitní výkon z Ostravy a vybojovat vítězství, které by jej mohlo posunout do klidnějších míst tabulky. Zatímco "žlutomodří" si budou chtít po sobotním zápase minimálně udržet krok s druhou Spartou a pokusit se také snížit bodovou ztrátu na vedoucí Slavii.

Svěřenci domácího kouče Ladislava Škorpila zahájili jaro kvalitním výkonem proti domácímu Baníku, kde se nakonec museli spokojit pouze s jedním bodem. Zkušený Škorpil by rád nadcházející zápas stavěl na výkonu z předchozího kola. "Na výkonu s Ostravou se dá stavět. Jen bych si dovedl představit efektivnější koncovku a nesmíme opakovat chybu v obraně, která nás s Ostravou stála vítězství," zdůraznil trenér současného dvanáctého celku ligy, jemuž bude určitě chybět trojice zraněných – Gecov, Vácha a Frejlach, otazníky visí nad startem Nezmara a Bílka.

Podruhé za sebou budou hrát tepličtí severočeské derby. V tom prvním, které odstartovalo jarní část ligy, vydřeli výhru 1:0 nad outsiderem z Mostu. Nyní je čeká ale silnější soupeř - Liberec. Pokud se chtějí bodově přiblížit průběžně vedoucímu týmu Gambrinus ligy Slavii, tak musí také brát body i ze soupeřových hřišť, což je momentálně velký zádrhel Radova výběru. Tým, který nyní okupuje třetí příčku, naposledy vyhrál venku ve třetím kole v srpnu v Mostě a z posledních venkovních zápasů vybojoval jediný bod. A aby toho nebylo málo, tak pod Ještědem se naposledy radoval ze zisku tří bodů před osmi lety!

V sobotu by tak rádi svěřenci kouče Petra Rady konečně venku zvítězili. "Chceme přivést nějaký bod, nejlépe tři, protože v závěru podzimu jsme toho z hřišť soupeřů moc nepřivezli. Musíme hrát dobře v defenzivě a být aktivní dopředu. Liberec se bude tlačit do koncovky, my musíme využít případná okénka v jeho obraně," říká kapitán Pavel Verbíř na klubových stránkách Teplic. Trenér Rada by mohl počítat s kompletní sestavou. Start některých hráčů je ale nejistý, drobné potíže mají Gašparík a Hesek, do tréninku se už zapojil Petr Benát, o kterém se také neví, zda se objeví v sobotu na trávníku.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:

Zlámal - Šinglár, Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek - Nezmar, Radzinevičius.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:

Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Sabou, Doležal, Štohanzl - Jun, Hesek.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.95 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Baník Ostrava - Tescoma Zlín

Fotbalisté Baníku Ostrava doma na Bazalech přivítají zlínské mužstvo, které odjelo do Slezska s jednodenním předstihem a s cílem prolomit špatnou bilanci vzájemných zápasů. Domácí, kteří se budou moci spolehnout na obrovskou podporu svého obecenstva, pokládají za povinnost získat v tomto kole tři body. Případným triumfem by se totiž mohli přiblížit k druhé Spartě, respektive třetím Teplicím, na které ztrácí pět bodů.

Ostravanům, kteří začali jaro remízou v Liberci, se na jejich domácím hřišti proti Zlínu daří. Od roku 2002, kdy se Valaši vrátili po několika letech zpět do nejvyšší soutěže, totiž v posledních čtyřech vzájemných duelech doma vyšli jako vítězové. Kouč domácích Karel Večeřa tak věří, že potvrdí úspěšné domácí tažení proti Zlínu a připíšou si tak tři body na své konto. Kouč čtvrtého celku ligové tabulky ale zároveň upozorňuje na sílu svého sobotního soupeře. "Na zmrzlém hřišti se Sparta lépe pohybovala. Zlín bude nepříjemný tím, čím vždycky. Díky dvěma bidlům mají nepříjemné standardní situace, navíc Pacanda, Žůrek, Vyskočil, Malár, Kraus a Musil představují velkou sílu v brejcích. Musíme být obezřetní," varoval Večeřa, jemuž budou scházet v sestavě dlouhodobí marodi Lukeš, Bolf a Tomašák, k nim se přidal nově i Metelka, jenž utrpěl zlomeninu prstu na noze.

Zlínským hráčům se nepovedl vstup do jarních bojů tak, jak by si sami představovali. Porážku od Sparty budou proto chtít odčinit v sobotu na horké půdě Ostravy. Podle slov asistenta trenéra a zároveň i ředitele klubu FC Tescoma Zlín panuje před prvním ligovým utkáním venku tohoto kalendářního roku bojovná nálada. "Všichni cítíme nespokojenost z nevydařeného vstupu do jarní části sezony se Spartou Praha. Tento výpadek chceme odčinit, proto odjíždíme pořádně nažhaveni, zároveň však s určitou pokorou směrem k Baníku. Ostrava má kvalitní mužstvo a zejména v domácím prostředí bude velmi nebezpečná," uvedl Minář pro místní klubový web. Hostům bude v sobotu scházet jen distancovaný Šmahaj.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:

Vašek - Řezník, Neuwirth, Bystroň, Čoupek - Rajtoral, Marek, Otepka, Mičola - Svěrkoš, Magera.

Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:

Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil, Vrtělka, Zúbek, Malár - Vyskočil, Pacanda.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama