Hlavní obsah

Ančič je v Záhřebu favorizován

Ani tento týden nechybí v nabídce sázkových příležitostí evropský tenisový turnaj. Hala v chorvatském Záhřebu je oblíbená především mezi domácími tenisty, kteří podnik berou velmi prestižně. Na turnaji tak nechybí ani navrátilec Mario Ančič, jenž se na úvod střetne s Nicolasem Mahutem.

Článek

Francouz startuje v hlavní chorvatské metropoli sice jako šestý nasazený, přesto není rozhodně favoritem. Tím je 23letý rodák ze Splitu, který měl v loňském roce velké zdravotní problémy; bojoval s mononukleózou, díky které přišel o více než polovinu sezony. Přesto se po svém návratu dokázal probojovat do čtvrtfinále ve Stockholmu a také na prestižním podniku ATP Masters Series v Madridu. To však nezabránilo Chorvatovu výraznému poklesu na žebříčku ATP, když do konce roku spadl z elitní desítky až na 83. pozici.

Do letošní sezony tak rodák ze Splitu vstoupil s jasným cílem - vrátit se zpět. Naneštěstí však hned v úvodu roku musel opět bojovat se zdravotními problémy, díky nimž spadl v žebříčku až na 135. příčku a zápasovou premiéru si odbyl až před 14 dny v Marseille. Ve Francii však potvrdil, že i přes absence je stále fantastickým tenistou. Na úvod turnaje si dokázal poradit s finalistou Australian Open - Tsongou, následně postupně přehrál Gabajašviliho, Soderlinga a Baghdatise. Až ve finále nestačil na Andyho Murray, ale i přes tuto porážku rozhodně předvedl obdivuhodný výkon.

Minulý týden odpočíval a v Záhřebu by jistě rád navázal na své famózní tažení z Marseille. Proti je bezesporu Francouz Mahut, se kterým se Ančič utká vůbec poprvé. V tuto chvíli 43. hráč světa zaznamenal loni poměrně velký vzestup. Dařilo se mu především na turnajích Queen's Club v Londýně a Newportu, kde shodně skončil jako poražený finalista.

Do letošního roku vstoupil 2. kolem v Chennai a stejně dopadl následně i na úvodním grandslamu sezony, když nestačil na Davyděnka. Dva týdny na to si zahrál semifinále challangeru v Bergamu a před 14 dny prohrál v čtvrtfinále turnaje v Marseille s pozdějším vítězem Murrayem. Minulý týden startoval na halovém podniku v Rotterdamu a v úvodním kole dokázal porazit Tommyho Robreda, následně byl však krátký na Rusa Gabajašviliho.

Myslím, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do 2. kola může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem domácí Ančič, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.24. Věříte-li naopak, že Mahut vyvrátí předzápasové prognózy, pak si na něj vsaďte - kurs je 3.27.

Reklama