Hlavní obsah

Štěpánek je ve formě

Zdařilý týden má za sebou český tenista Radek Štěpánek. Na prestižním turnaji v San Jose prohrál až ve finále s domácím Andy Roddickem. Už dnes vstoupí do podniku v Memphisu, kde se hraje o 769 tisíc amerických dolarů.

Článek

Na úvod dalšího turnaje amerického kontinentu změří Štěpánek síly s Kanaďanem Jessem Levine, který se stal profesionálem teprve loni, díky čemuž se s ním doposud na kurtu nepotkal. I z tohoto pohledu je favorit jasný, ale český tenista jistě nemyslí pouze na postup do druhého kola.

„Jsem velmi spokojený, celý turnaj jsem odehrál ve skvělé formě. Čím víc hraju, tím jsem lepší,“ konstatoval Štěpánek po prohraném finále v San Jose, v němž ho Roddick předčil především díky fantastickému servisu. Kromě tohoto úspěchu si letos Štěpánek zahrál semifinále v Sydney a o kolo dříve vypadl v Wroclavi. Těmito výsledky si rodák z Karviné alespoň trochu spravil chuť po nevydařeném Australian Open, na němž skončil hned v úvodním kole po pětisetové bitvě s Američanem Vincentem Spadeou.

Dnes změří síly s nadějným Jessem Levine, jenž by se letos rád probojoval žebříčkem co nejvýše. V tuto chvíli je totiž až 165. hráčem světa, díky čemuž musí hrát na velké většině turnajů kvalifikaci. Ty mu však doposud vycházely stejně jako několik zápasů hlavní části turnajů. Hned v úvodu roku se dokázal jako šťastný poražený probojovat do turnaje v Aucklandu, kde však v úvodním kole nestačil na bývalou světovou jedničku - Juana Carlose Ferrera.

Lépe si vedl následně v Melbourne, jelikož v prvním kole přehrál velmi hladce Martina Vassallo-Arguella. V dalším zápase mu ale vystavil konečnou Jarkko Nieminen. Podobně si Levine vedl minulý týden v San Jose; na úvod sice porazil Gillese Mullera, ale následně prohrál s Jamesem Blakem. V Memphisu musel opět do kvalifikace, v té si však vedl suverénně - ve dvou setech přehrál jak Kunitsyn, tak i Warburga.

Myslíte si, že Štěpánek dnes naváže na své poslední úspěchy a v Memphisu postoupí nejméně do 2. kola? Potom si na českého tenistu vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.17. Jste-li názoru, že vítězství naopak strhne na svou stranu Kanaďan, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 3.88.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články