Hlavní obsah

Kladno vstoupí do čtvrtfinále oslabené

V play off české extraligy ledního hokeje bylo zatím včetně předkola odehráno jedenáct zápasů, z nichž pouhé dva dokázal vyhrát klub, který nenastoupil na domácím ledě. Dnes se započnou dvě zbývající čtvrtfinálové série. Třinec prošel podobně jako vloni hladce předkolem a po týdnu odpočinku si zahraje na Slavii. České Budějovice hostí Kladno.

Článek

Jihočeši se netajili vysokými cíli již před sezónou, což není v našem kraji obvyklé. Přes občasné výpadky dokázali svým slovům dostát, když jako jediní ze čtrnácti klubů překonali hranici sta bodů. České Budějovice toho dosáhly i díky velmi povedenému závěru základní části, v němž inkasovaly v deseti utkáních dohromady pouhých sedmnáct branek. Obrana se tedy ve většině zápasů již chovala, jako by se jednalo o vyřazovací část. V posledních třech kolech základní části za ní dostal v brance šanci Chábera, ale mistr světa Turek přesto odchytal celkově v součtu více než tři čtvrtiny zápasů. Otázkou je, co s veteránem udělají tři týdny pauzy, protože domácí klub neodehrál ani žádné přátelské utkání. České Budějovice se staly jedním z prvních jasných účastníků nově zavedené Ligy mistrů také díky tomu, že neprojevily větší slabinu, ať hrály kdekoli a opanovaly obě redukované tabulky. Na začátku play off se budou muset obejít v útoku bez Hřebejka.

Kladno muselo bojovat o jistotu startu v předkole play off do posledního kola základní části. Ještě před Vánoci by se mu ovšem mohlo o něčem takovém pouze zdát. Hosté však prožili po špatném začátku sezóny prudký vzestup a bezchybnými únorovými výkony na domácím ledě si zajistili stejnou výchozí pozici jako v loňském roce, ačkoli získali v součtu o dva body méně. V prvním zápase to vypadalo, že na Kladno dolehne syndrom rychlého loňského vyřazení. Tři slepené góly vstřelené během 77 sekund mu však pomohly zlomit nejenom toto utkání, nýbrž i celou sérii. Středočeši o postupu rozhodli definitivně výhrou na cizím ledě, čímž si mohli zvednout sebevědomí, protože venku se jim předtím v únoru nedařilo. Špatnou zprávou pro dnes hostující celek je, že se na jihu bude muset obejít bez zatím nejproduktivnějšího hráče play off a sice veterána Procházky.

Podle bookmakerů bwin bude i dnes rozhodujícím faktorem domácí prostředí. Na výhru Českých Budějovic vypsali kurs 1,47 , který se v sezóně obvykle vidí, když hraje první tým s klubem ze spodních pater tabulky. Hosté skutečně dokázali domácí klub v základní části obrat pouze o dva z dvanácti možných bodů. Kladnu se to ovšem podařilo právě výhrou na ledě, kde nastoupi i dnes. Tentokrát je na jeho úspěch včetně případného prodloužení či samostatných nájezdů vypsán kurs 3,55 .

Reklama